Blizanci 21.5.-20.6.

Ljubav:

Na težinu koja je već postojala u prethodnom periodu u vašim odnosima, sada će se dodati i jedna pomalo agresivna, napadačka energija. Nisu ovo dani koje je lako pregurati, pogotovo što će i vaše raspoloženje i želja da održite svoje odnose biti jako promjenjiva. Nažalost, teško je dati predviđanje kako će vaše veze, bilo da su one duže ili tek započete, kao i brakovi, proći tokom marta. Ono što je jedinstveno za sve pripadnike ovog znaka biće neka vrsta borbe u partnerskim odnosima. Tek treća dekada marta donijeće pojačanu želju za aktivnostima, oboje ćete se malo promrdati i biti spremniji prionete na neke zajedničke aktivnosti, a samim tim i sklonite crne oblake koji se nadvijaju nad vašim ljubavima. Slobodni će se sve do polovine marta “mrljaviti” u nekim pokušajima, započinjati, odustajati, malo se zanositi, malo više padati. Probudićete se u drugoj polovini mjeseca i jurnuti svom snagom da nadoknadite propušteno vrijeme. Poznanstva preko prijatelja, izlazaka, društvenih mreža i jedan aktivniji period za vas.

Posao:

Pošto ste već navikli da u poslovnom segmentu u posljednje vrijeme sve nekako klacka i da ste vječito u nekim napetostima i tenzijama s poslovnim saradnicima, vjerujem da vas ni neće iznenaditi ovakav nastavak situacije i u martu. Prva polovina mjeseca je komplikovana. Odnosi s kolegama više nego loši, atmosfera na radnom mjestu užurbana i pred pucanjem, a vas u najnezgodnijem mogućem trenutku izdaju tehnički uređaji – kvare se kompjuteri, a podaci koji su vam potrebni odlaze u nepovrat. I pored ovog lošeg okvira za poslovna dešavanja, vi itekako uspijevate da se borite s novonastalim situacijama. Dobro je što nećete dozvoliti da vas bilo šta zaustavi ili uspori, rješenja ćete otkrivati ​​u hodu i prilagođavati se svim okolnostima.

Zdravlje:

Prva dekada mjeseca je najkomplikovanija u zdravstvenom smislu, a najviše će se, naravno, odraziti na stariju populaciju. Krvni sudovi i cirkulacija su problem, kao i pritisak, a mogući su i jači padovi imuniteta i prehlade, virusne i bakterijske infekcije. Ostatak mjeseca nije loš, osim povremene nervoze.

Razno:

Blizancima je važno da njeguju u sebi kvalitete kao što su smirenost, staloženost, duševni mir. Ove osobine mogu vam donijeti puno dobrog u proljeće. Ako je moguće, vrijedi uzeti kratak odmor da biste napunili baterije za proljetnu akciju.