Boja koju biste trebali nositi na osnovu vašeg horoskopskog znaka

Da li ste se ikada zapitali postoji li određena nijansa koju biste trebali nositi? Pa, prema astrologiji, postoji. Vjerovatno znate da vas određene boje mogu učiniti samouvjerenim i avanturistima ili ljubaznim i pristupačnim. Ali ako niste sigurni koja vam najviše odgovara, mi smo tu da vam pomognemo. Čitajte dalje da biste otkrili boju koju biste trebali nositi na osnovu vašeg horoskopskog znaka.

OVAN

Ako ste bliski sa muškarcem ili ženom Ovnom, nećete se iznenaditi da je boja kojom zrače crvena. Maria Hayes, astrološkinja i osnivačica Trusted Astrology, objašnjava da ovaj „energetski, aktivan i briljantan znak nosi crveno kako bi poboljšao ove osobine”. Prema riječima Hayes, crvena pomaže Ovnovima da „pojačaju svoj nagon i održe ih motivisanim dok nastavljaju obavljati svoje zadatke”. Osim toga, kada ih vidite u crvenoj boji, odmah ćete primijetiti koliko su hrabri.

Međunarodni astrolog i najprodavanija duhovna autorica Linda Berry slaže se: „Crvena uvijek privlači pažnju” i prva je zapažena jer često predstavlja „slavu i reputaciju, što je čini najprikladnijom za nošenje ovog vatrenog znaka”. Budući da su Ovnovi spontani i hrabri, potrebna im je odvažna boja da pokažu svoje osobine ličnosti.

BIK

Bikovi su poznati po tome što su temperamentni, ali moguće je da ih određene nijanse mogu smiriti. Zbog njihove jake volje, najbolje bi bilo da nose zelenu boju koja označava mir i prirodu. Hayes kaže da borova zelena nijansa „ne samo da će pomoći da se smire njihovi umovi i duše, već će im pomoći i da krenu prema rastu i razvoju.” Zelena će prouzrokovati usporavanje ovog često agresivnog znaka, pa „umjesto da budu temperamentni, mogu postati mirniji u svojim odnosima”.

BLIZANCI

Ako ste prijatelji sa Blizancima, znate koliko zabavno može biti druženje sa njima. Zbog njihove svijetle i sunčane prirode, žuta je boja ovog znaka. „Njihova ličnost – koja je šarena poput duge – bila bi mnogo više poboljšana sjajem koji im ova boja može dati”, kaže Hayes. Već šire pozitivu gdje god stignu, a u žutoj mogu i vizuelno. Osim toga, ovaj ekstrovertni znak dobija „povećanje energije” od ove boje.

RAK

Rakovi vole da pružaju ugodnost onima oko sebe, bilo da se radi o njihovim prijateljima ili porodici. Hayes kaže da su ovi ljubitelji kuće poznati kao vrhunski domaćini zodijaka, tako da bi „njihovo smirujuće prisustvo uvijek bilo pojačano ako su u plavoj boji”. Ova smirujuća boja pomoći će im da se osjećaju opušteno i opustiće njihove najmilije.

LAV

Blizanci nisu jedini koji svoju sunčanu narav pokazuju u žutoj boji. Budući da su „pjenušavi, druželjubivi i topli poput same boje”, ova boja može pomoći Lavovima da se još bolje izraze.

Berry se slaže jer „žuta je srećna boja koja odgovara toploj svjetlosti sunca (vladajuća planeta Lava) i njenim životvornim kvalitetima”.

DJEVICA

Djevice mogu biti prilično intenzivne i ponekad zastrašuju ljude oko sebe. Ali Berry kaže da ih nošenje sive ili srebrne može smiriti. Zašto? Siva može „unijeti ravnotežu” u njihove živote, što je posebno korisno ako su „bombardovani sa previše podražaja”, objašnjava ona. Ubacite Djevici u svom životu sive trenerke ili srebrno odijelo da ih smirite i učinite sve oko njih malo ugodnijim.

VAGA

Vage teže ravnoteži i žude da se osjećaju ugodno u svakoj situaciji. Zbog toga je najbolja boja za Vage prigušena, nježna ružičasta. Hayes objašnjava da ova nijansa „čini da izgledaju fizički privlačno” i pomaže im da se „osjećaju samouvjerenije i smirenije”. Berry se slaže da je ružičasta najbolja za Vage, jer „simboliše ljubav, radost, čistoću, sreću, romantiku i unosi smirenje i spokoj u odnose”. Budući da Vage imaju reputaciju da se lako zaljubljuju, romantična boja je savršena za ovaj otvoreni, privrženi znak.

ŠKORPIJA

Ako poznajete Škorpiju, nećete se iznenaditi da je najbolja boja za ovaj intenzivan znak crna. „Zbog njihove sklonosti tami i tajnama, bez razmišljanja, boja Škorpije je crna”, kaže Hayes. Nošenje crnog čini da se osjećaju ugodno jer im omogućava da zadrže malo misterije. Ona dodaje da im to „pomaže da se osjećaju povezanije sa svojim autentičnim ja”. Ako ste Škorpija i želite da pomiješate nijanse kada je u pitanju vaša garderoba, Berry preporučuje kestenjastu, koja je mješavina crvene i crne. „Nošenje kombinacije ove dvije boje donosi duboku svijest crne s djelovanjem crvene, dodajući iskru u život”, objašnjava ona.

STRIJELAC

Ako želite pomoći Strijelcu da pronađe drugačiju perspektivu, preporučite im da nose ljubičastu boju. Hayes objašnjava da kraljevska nijansa „može ih dovesti i do određenih otkrića o sebi i svijetu, podstičući ih da učine nešto sa svojim životima”. Poznata je kao moćna nijansa za Strijelce i kaže se da im donosi sreću, navodi ColorsExplained.