Jarac 22.12-19.1.

POSAO:

Na početku godine Merkur može donijeti izazovne vijesti i ograničiti ili odložiti komunikaciju i putovanja. Neki ključni detalji mogu biti nedostupni, a drugi mogu biti nepouzdani ili nepošteni. Ali ima pozitivnih stvari, kao što je prisećanje na lijepe uspomene ili neočekivano susretanje sa ljudima iz vaše prošlosti. U daljem tranzitu aspekat koji je važan jeste Pluton koji polako napušta ovaj znak, a za Jarčeve umanjuje opterećenje.

Kako je Jarac ambiciozan ova godina će biti dobra za njega, jer prvo je Jupiter u znaku Ovna u četvrtom polju Jarca, a to je svakako i privatan biznis, koji je najvažniji za njega. Ovo je godina kada Jarac može da sredi sve svoje poslove oko nekretnina, kuće, stana, zemlje, da nasledi i obnovi sve što je godinama planirao. Eklipse su jako važne u tumačenju, te će Jarčevima biti veoma značajno posebno pomračenje Meseca u Biku oktobar 2023. Dobar aspekat donosi povjerenje, unutrašnji mir i harmoniju u odnose. Ovo je takođe dobro pomračenje za javno promovisanje sebe i svojih ciljeva.

LJUBAV:

Emotivni život će biti veoma važan za Jarčeve tokom 2023. godine. Jarčevi možda nisu imali neki poseban period u ljubavi, jer su opterećeni uvijek poslom i novcem, ali sada je vrijeme za ljubav. Jupiter koji je negdje dominantna planeta tokom godine, a na proljeće kada uđe u znak Bika u kuću sreće i ljubavi, eto pravog vremena i prilike da Jarac konačno osjeti ljubav i pažnju na svojoj koži, u svom životu.

Ovo je period za planiranje porodice, pojačana plodnost kod žena, moguća trudnoća. Za mlade izuzetno povoljan period za nova poznanstva, skupove, izlaske, druženje. Povoljni znaci za vezu su prije svega zemljani Bik, Djevica i drugi Jarac, ali su dobri odnosi i sa vodenim znakovima koji pokazuju emotivnost koja je Jarcu potrebna. Takođe i eklipsa u znaku Bika tokom oktobra može da nagovesti period koji predstoji kao dobar period za emotivnu stabilnost.

ZDRAVLJE:

Zdravlje je osetljivo, jer će Saturn preći u znak Ribe te su moguće hospitalizacije, nestabilnosti, nervoze. Savetuje promjena načina života, promjena ishrane, više sporta i kretanja.