Kako će solarna i lunarna eklipsa uticati na svaki od znakova zodijaka?

Svaka pojava na nebu nosi sa sobom duboki uticaj na naše živote i emocije, a solarna i lunarna eklipsa nisu izuzetak. Ove kosmičke događaje karakterišu intenzivne energije koje mogu izazvati duboke emotivne reakcije i doneti značajne promene u našem unutrašnjem i spoljašnjem svetu.

Dok se bližimo datumima solarnih i lunarnih eklipsi, važno je razumeti kako će ovi astrološki fenomeni uticati na različite znakove Zodijaka. Svaki znak nosi sa sobom svoje karakteristike i posebne izazove, a uticaj eklipsi će ih dodatno naglasiti i podstaći na duboki unutrašnji rad i transformaciju. Hajde da istražimo kako će solarna i lunarna eklipsa uticati na različite znakove Zodijaka i kako se možemo pripremiti za ove kosmičke promene.

Ovan

Ovnovi, stupate u centar pažnje za ovo nadolazeće pomračenje. Možda ćete primetiti da su vaši odnosi napeti i da vam prilike izmiču iz ruku. Kao znak koji vlada Marsom, sve se vrti oko akcije, ali s Marsom u Ribama tokom pomračenja, to je znak da treba da zakočite pre nego što krenete napred. Ne dozvolite sebi da se previše povučete u negativnost ili da drugi previše utiču na vas. Bez obzira na intenzitet ove faze, ona takođe može doneti neke magične veze u vaš živo. Iskoristite ovo vreme da steknete jasnoću o tome koje su veze zaista korisne za vas da se fokusirate na njih nakon što se oblaci raziđu.

Bik

Ovo je ključan trenutak za vas da preispitate svoje rutine, zdravlje i poslovni život. Pomračenje služi kao podsetnik da ne možete jednostavno kliziti kroz život kao NPC (neigrivi lik). Primamljivo je da samo prolazite kroz rutinu, posebno kada stvari postanu teške, ali je vreme da sve protresete i oslobodite se uobičajenih rutina. Možda se gubite u vremenu ili osećate preplavljenost svojim radnim obavezama, pa je važno da sada preduzmete akciju kako biste održali ravnotežu. Identifikujte i oslobodite se navika koje vas opterećuju. Možda osećate osećaj nostalgije ili sentimentalnosti prema svojim odnosima upravo sada, s obzirom na to da je vaš vladajući planet Venera u Ribama. Iskoristite to kao motivaciju da se ponovo povežete s ljudima koji vas uzdižu i inspirišu. Okružite se onima koji vas ohrabruju da se oslobodite loših navika i povratite svoju moć.

Blizanci

Možda se osećate malo loše u poslednje vreme. S pomračenjima na pomolu, sada je dobar trenutak da ponovo razmislite o tome šta vam donosi radost. Pogledajte trenutak da razmislite o tome kako možda ograničavate svoju sreću. Možda se osećate preplavljeni željama – bilo da su romantične ili jednostavno za vaše uživanje. Iako je sjajno otkriti više o tome šta vas zaista ispunjava, budite svesni da ne preterujete sa zadovoljstvima. Ove spoznaje mogu proisteći iz spoznaje da vaše društvene krugove ne služe dobro, ili da ne posvećujete dovoljno vremena aktivnostima u kojima zaista uživate. Kao znak koji vlada Merkurom, možete biti skloni letargiji i raspršenim mislima, pa je sada vreme da se fokusirate i procenite šta je potrebno da vam donese osmeh na lice. Pogledajte sebe malo bliže i prioritetizujte ono što zaista budi vašu sreću.

Rak

Spremite se za malo drame, jer ovo lunarno pomračenje duboko ulazi u vaše emocije i želje. Možda osetite neke tenzije, posebno kada je u pitanju vaš osećaj sigurnosti i kućni život. Ali hej, nemojte previše brinuti; ipak ste vladar Meseca, tako da su pomračenja baš po vašem ukusu. Pogledajte pažljivo svoju ravnotežu između posla i privatnog života u ovom trenutku. Možda se previše fokusirate na jedno područje, a ne dovoljno na drugo. Važno je pronaći ravnotežu između profesionalnog i ličnog života kako biste održali svoje blagostanje. Razmislite o tome da svoju kuću temeljno očistite. Vaš dom je vaše utočište, i važno je stvoriti prostor koji vas neguje i podržava, posebno tokom pomračenja. Ako osećate potrebu za čišćenjem, dajte sve od sebe! Ali ne zaboravite da zamenite ono što ste pustili sa nečim što vam donosi osećaj sigurnosti i udobnosti.

Lav

Pripremite se za vrtlog energije. Možda ćete se osećati preplavljeni velikim brojem stvari koje se dešavaju oko vas, što otežava da ostanete u koraku sa svojim svakodnevnim životom. Obratite pažnju na informacije koje vam dolaze. Kao osoba kojuom vlada Sunce, lako je fokusirati se samo na sebe, ali sada je dobar trenutak da osluškujete poruke drugih. Tokom ove sezone pomračenja, bićete izloženi novim načinima učenja i komuniciranja s ljudima, pa  dozvolite sebi da učite od drugih. Takođe je vreme da ponovo razmotrite kako dajete i primate informacije. Ne dozvolite da vam emocije zamagle razum; ostanite otvoreniog uma i sagledajte širu sliku. Iskoristite priliku da promenite svoj pristup komunikaciji – to može dovesti do vrednih otkrića.

Devica

Neki davno potisnuti problemi mogli bi uskoro isplivati na površinu. Stari demoni se vraćaju, ne da bi vas progonili, već da bi vam pomogli da ozdravite i rastete. Vreme je da se suočite sa tim skeletima iz ormara i skinete stare slojeve kako biste potpuno zavoleli svoje sadašnje biće. Kao neko ko je pod uticajem Merkura, često se zadržavate u prošlosti i vučete zastarela očekivanja. Ponovo procenite svoju vrednost i kako balansirate svoje potrebe sa potrebama drugih. Izlečenje nije uvek linearno putovanje; ponekad morate ponovo posetiti prošlost kako biste krenuli napred. Podsetite sebe da zaslužujete sreću i ispunjenje, bilo u materijalnim stvarima ili u svom mentalnom stanju. Oslobodite se svega što vas koči i iskoristite priliku za obnavljanje i transformaciju. Vreme je da otpustite ono što vam više ne služi i zakoračite u svetliju, autentičniju verziju sebe.

Vaga

Ovo pomračenje baca svetlo na vas, zahvaljujući poziciji Meseca u Vagi. Mogli biste otkriti aspekte sebe koje ste izbegavali ili još uvek niste u potpunosti prihvatili. Kao neko ko je pod uticajem Venere, trenutno u Ribama, žudite za dubokim ljudskim vezama. Međutim, energija pomračenja može otežati izražavanje vašeg pravog sebe, pa se okružite ljudima koji vam dozvoljavaju da budete autentični i opušteni. Skloni ste priorizaciji potreba drugih ispred svojih, ali setite se bezbednosnih instrukcije svaki put kada se ukrcate na avion: stavite svoju masku za kiseonik pre nego što pomognete drugima. Tokom ovog pomračenja, fokusirajte se na prihvatanje svog istinskog sebe i ostanite ukorenjeni u onome što jeste. Ne gubite sebe u odnosima ili pokušajima da budete neko drugi samo da biste zadovoljili druge. Važno je da prioritet date svojoj autentičnosti i blagostanju iznad svega ostalog.

Škorpija

Ovo pomračenje nosi potencijal za duboko isceljenje i obnavljanje, ali samo ako ste spremni da zaronite ispod površine. S Marsom i Plutonom kao vašim vladajućim planetama, uranjanje u dubine i prolazak kroz transformaciju prirodna je stvar za vas. Međutim, važno je da se ne izgubite u snovitoj energiji koja vas okružuje i ne izgubite iz vida stvarnost. Vaši vladajući planeti podržavaju vas da radite stvari na svoj način i pratite put koji vam najviše odgovara.  Otkrića koja doživite mogu biti intenzivna, ali oduprite se porivu da ih zakopate ili da vas dnevni zadaci odvuku od ove prilike za isceljenje. Posvetite se aktivnostima koje vam omogućavaju da zaboravite na buku i da verujete svojim instinktima. Iskoristite vreme da istražite svoj unutrašnji svet i poštujte uvide koji iz njega proizlaze. Ovo pomračenje nudi priliku za duboki rast i obnovu – ako ste spremni da je prihvatite sa punim srcem.

Strelac

Vaša želja za slobodom i srećom je opipljiva. Nedavno ste bili gurnuti da proširite svoju dnevnu rutinu i ponovo se fokusirate na svoje navike i rad. Sada je vreme da ponovo unesete radost u svoj život. S Jupiterom kao vašim vladajućim planetom, žudite za postojanjem bez granica ili ograničenja. Ovo pomračenje služi kao podsetnik o tome ko podržava vašu slobodu – i tu je da vam pomogne. Iako je važno provoditi vreme s prijateljima, pobrinite se da ste okruženi pravim društvenim krugovima. Može biti malo drame među vašim najbližim drugovima, pa budite spremni na povećanje socijalnih interakcija. Štaviše, možda ćete razmišljati o svojim dugoročnim željama i izgrađivati novi san. Kako starimo, naše aspiracije se razvijaju, a ovo pomračenje može istaći potrebu za rastom i prihvatanjem novog puta. Vreme je za transformaciju i prihvatanje puta ka svežoj, inspirativnoj viziji budućnosti.

Jarac

Velike profesionalne promene su na horizontu za vas, Jarčevi. Konačno biste mogli doći do promocije, povišice ili velikog uspeha koji ste želeli. Međutim, s druge strane, mogli biste se suočiti s preprekama ili shvatiti da ulažete previše truda u nešto ili nekoga ko vam ne uzvraća istom merom. Balansiranje posla i snalaženje u složenostima vaših poslovnih odnosa će biti ključno kako biste osigurali da se ne izgubite u svakodnevnoj rutini. Kao neko ko je pod uticajem Saturna, koji je bio u Ribama tokom protekle godine, pozvani ste da prihvatite stav “živi i pusti druge da žive” i da se oslobodite kontrole gde je to moguće. Mogući su neočekivani izazovi na putu, ali dozvolite sebi da se setite zašto težite svojim ciljevima. Imate ogroman potencijal – samo je pitanje da li verujete u proces i fokusirate svoje napore tamo gde će zaista napraviti razliku. Izbegavajte rasipanje energije na poduhvate koji ne donose rezultate, i ostanite posvećeni svom putu sa strpljenjem i istrajnošću.

Vodolija

Vi prosperirate na pobuni i suprotstavljanju normi. (Vaša vladajuća planeta je Uran, i dobro razumete ovaj osećaj.) Pa zašto se ograničavate tražeći manje od zvezda na nebu? Naravno, vaša pobunjenička narav može razljutiti neke ljude, i ovo pomračenje može poslužiti kao podsetnik da budete pažljivi sa porukama koje šaljete i primate. Ali uvek imajte širu sliku na umu i dočekujte nove ideje, verovanja i perspektive raširenih ruku. Odbacujete stare obrasce mišljenja i verovanja kako biste prihvatili ovu novu glavu kojom vas univerzum vodi. Dok je mudro da budete oprezni sa planovima putovanja, razmislite o malom avanturisanju, bilo da je reč o doslovnom ili metaforičkom putovanju, kako biste proširili svoje horizonte i podsetili se svojih beskonačnih mogućnosti. Postignite ravnotežu između svojih svakodnevnih obaveza i beskrajnih mogućnosti koje vas čekaju.

Ribe

Ovo pomračenje može baciti svetlo na to kako često dajete previše sebe drugima. Iako ste prirodno ljubazni i podržavajući, nedavni astrološki pomaci naglašavaju važnost fokusa na brigu o sebi. Kao neko ko je pod uticajem Neptuna, lako je da se izgubite u maštarijama, posebno sa Neptunom u vašem znaku. Međutim, ovo pomračenje ima potencijal da vas probudi. Prošle rane i otkrovenja o deljenim iskustvima mogu ponovo isplivati, pružajući priliku za rast i obnovu. Sve se svodi na pronalaženje ravnoteže između vaših želja i želja drugih. Žrtvovanje i kompromis su neophodni za održavanje zdravih odnosa, ali ne biste uvek trebali biti osoba koja dopušta da delovi vas izblede. Zapamtite da treba da stavite svoje blagostanje i potrebe pored potreba ljudi oko vas.

Redakciija: Moj astrolog TV