Otkrijte koje su to NAJGORE osobine vašeg znaka

Svaki znak ima svojih vrlina i mana. I dok se najčešće govori samo o onim dobrim i pozitivnim karakteristikama, one negativne ostanu negde prećutane.

Ipak, nekad nije loše ni da se one osvijetle, a kroz saznanje o tome ko najviše ispoljava sebičnost, tvrdoglavost, površnost i slično, možemo samo da napredujemo i bolje da poradimo na sebi.

Ovan

Sebičan, loš planer i naprasit.

Rođeni u znaku Ovna su astrološke “bebe”, zato je njima važno da uvek govore o sebi. Vi možete da budete loše, ali vaš prijatelj Ovan će i dalje samo da nastavi da priča o sebi, ne primjećujući da imate problem. On je fokusiran na sebe i zapravo ne sluša druge kada govore. Nemojte da se iznenadite kada zatražite njegovo mišljenje vezano za neku važnu dilemu koja vas muči, a on vas samo blijedo pogleda.

Ovan ne razumije koncept pomnog razmišljanja, tako da nikada ne planira unaprijed. On kaže sve što mu je na pameti, često prije nego što uopšte promisli. Znaju da imaju izlive ljutnje, a ponekad ne mogu da shvate šta nije u redu s vama i zašto ste uzrujani zbog njih. Takođe, misle da su uvijek u pravu.

Bik

Lijen, tvrdoglav, pasivno-agresivan.

Bik uglavnom voli da svakog dana dugo odmara. Dakle, on je lijen i njegova želja je da odradi što manje posla. Ako može da ga obavi neko drugi, još bolje. Sve voli da radi na svoj način i nikada ne popušta, jer je veoma tvrdoglav. Ali, on će to tako slatko da izvede da ničega nećete da budete ni svjesni. A ako ne želite da učinite određenu stvar, budite spremni za pasivno-agresivan pristup, oni su majstori u tome.

Bik će da djeluje jako ljubazno, mirno će da se smiješi i lagano i dalje neće da radi ono što bi trebalo da učini. Posjeduje veliku ljubav prema ljepoti, umjetnosti, muzici i suprotnom polu. Ali, ima i tendenciju da ignoriše oštrije realnosti života.

Blizanci

Ne zna da čuva tajne, promjenjiv, površan.

Blizanac voli mnogo da priča. Ako imate tajnu, nemojte da mu kažete, osim ako ne želite da cijeli svijet zna. Blizanac ima brz um, misli i govori o više tema u jednom trenutku. To može da bude zbunjujuće onima koji slušaju, jer je teško biti siguran kad o kojoj temi priča. To može da bude veoma teško da se prati, a njemu će da smeta ako imate problema sa tim. Blizanac je obično u žurbi i obavlja stvari brzo, zbog toga ga ponekad muči nervoza u želucu i glavobolje, jer previše stvari odjednom radi. Takođe, često će da priča bijele laži, u slučaju da saznate kako je ispričao neku tajnu ili nešto pogrešno, jer jednostavno ne želi da preuzme odgovornost za to. Mogu da budu promjenjivi i površni.

Rak

Prezahtjevan, osjetljiv na kritike, voli da zamjera.

Rak je ljubazan i pun razumjevanja. On će da vam da svu pažnju. On sluša vaše probleme, ali isto to očekuje i od vas. Kritike ne podnosi dobro. Ako želite da mu date savjet i mislite da problemu pristupa na pogrešan način, birajte vrlo pažljivo reči. On nikada ne zaboravlja uvredu, on zamjera. Takođe, nikada nemojte da kritikujete njegove voljene. On to može da učini, ali vi ni slučajno. Rak stalno brine o nečemu i može da vas iznervira sa svim tim malim stvarima o kojima brine. Lako se razboli i potrebno mu je mnogo odmora. To je uglavnom zato što je emocionalan i sam sebe iscijedi. Njegovo raspoloženje je promjenjivo.

Lav

Sebičan, tvrdoglav, arogantan.

Lav se ponaša veoma kraljevski, ali ponekad zaboravlja da on zapravo nije iz kraljevske porodice. Uvijek kasni kada napravite planove s njim. To je neprijatno, jer je vaše vreme takođe dragocjeno. Voli da se pojavljuje na velika vrata, jer je apsolutni kralj drame.

Ipak, Lav je i velikodušan. Voli da priređuje zabave, ali obično nakon što kupi neku skupu novu igračku, a zabava je zapravo samo prilika za njega da to pokaže, a ne zato što želi da vas vidi. On voli da odmara i osjeća da drugi treba da ga snabdjevaju i obavljaju većinu posla umesto njega. Vrlo je tvrdoglav i nikad se ne predomišlja. Voli da savjetuje druge o frizuri, odjeći, projektima, poboljšanju domaćinstva, ali ponekad zaboravlja da i drugi imaju različita mišljenja. Lavu je teško da shvati da ne razmišlja svako kao i on i da se neće svi uvek da se slože sa njim. Njegova arogancija i sebičan stav mogu brzo da dosade.

Djevica

Opsjednuta detaljima, hipohondrična, perfekcionista.

Djevica je veliki govornik i može da razgovara celu noć. Problem je u tome što govori o vrlo trivijalnim stvarima koje mogu da izlude. Ona je inteligentna i duhovita, zato može da bude zabavna, ali jednostavno ne može da prestane da priča kada su njene misli okupirane nečim. Puno brine i sklona je hipohondriji, a takođe će da brine o svim hemikalijama i sastojcima lijekova. Ona će svaki dan da ima neki problem, lupanje srca, otežano disanje i nekoliko drugih zdravstvenih problema.

Često priča o stvarima koje treba da uradi, a umjesto da ih jednostavno uradi. Neke Djevice mogu da djeluju i sitničavo. One su uvek vrlo uredno odevene, u radnom okruženju, svaki dokument mora da bude savršen, svaka mapa uredna, a svaki papir na svom mjestu. One insistiraju na urednoj i čistoj okolini. Takođe, jako je kritična, jer ne mogu svi da budu tako savršeni kao što je ona.

Vaga

Pasivno-agresivna, tašta, neodgovorna s novcem.

Vaga teži da ima lagodan život i želi da joj dani glatko prolaze. Osećaj za ravnotežu joj je vrlo važan. Želi da se uklopi i da bude omiljena, tako da ponekad pada pod tuđi uticaj, ali bi trebalo da nauči da se ne treba uvijek da se priklanja masi. Posjeduje duboku ljubav prema ljepoti, pa i muškarci i žene Vage vole modu i lijepu odjeću. To, takođe, znači da će da koketira s onima za koje misli da dobro izgledaju. Može da bude manipulativna, jer iza sve te slatkoće, voli da bude vođa onoga što se događa. Vaga vjeruje da zaslužuje najbolje i nema grižu savjesti kada troši. Ukoliko joj zatreba više novca, očekuje da će neko da je spasi. Jako se uznemiri ako se ne slažete s njom i može da vas optuži da ste grubi, samo zato što ste izrazili drugačije mišljenje.

Škorpija

Super tvrdoglava, konkurentna, tajnovita.

Rođeni u znaku Škorpije imaju nepromjenjivo mišljenje, zato ako se ne slažete s njim u vezi nečega što mu je drago, dobićete prijekor. Odlučnost je njihovo srednje ime. Vrlo su takmičarski nastrojeni, iako se možda ne čini tako na prvi pogled. Oni to dobro skrivaju. Obično su tajnoviti i imaju izraženu tamnu stranu. U ljubavnim odnosima Škorpija je posesivna i ljubomorna. Kad je zainteresovana za neku temu, ona će da je istraži tako da sazna svaki detalj. To je razlog što su mnoge Škorpije istraživači.

Mnoge su i vegetarijanci ili neke izbirljive izjelice i zbog toga zna da bude teško da se izađe sa njima. Škorpija vjeruje kako svi moraju da vole hranu koju ona voli i zbog toga se uvek jede na mestu po njenom izboru. Ona je vrlo suzdržana u razgovoru, ali gaji nježne osjećaje. Često zamjera i individualac je i nije je briga šta drugi misle. Ona živi život prema sopstvenim uslovima.

Strijelac

Netaktičan, nespretan, pretjerano optimističan.

Postoje dvije vrste rođenih u znaku Strijelca, oni brbljavi i oni vrlo tihi. Svi oni su inteligentni i zainteresirani za visoko obrazovanje, filozofiju, različite kulture… Kad oni govore, vrlo su direktni i prelaze odmah na poentu, ponekad ne shvatajući da povrjeđuju tuđa osećanja. Vole sport, posebno na otvorenom, ali su vrlo nespretni i često lome kosti i povrjeđuju se. Oni su gotovo dosadno optimistični. Vrlo je vjerovatno da će da vas prevare. Uključiće se u mnoge akcije kako bi spasili svijet, ali zbog svih tih sastanaka na koje moraju da odu i peticija koje moraju da potpišu mogu potpuno da se iscrpe. Strelci su odlični u filozofskim raspravama s drugima i teško im je da podnesu kad drugi imaju drugačije stavove. Oni su slobodoljubivi i neće da im se svidi ako neko pokušava da ograniči njihove aktivnosti ili slobodu.

Jarac

Ambiciozan, radoholičar, komplikovan.

Jarac je uglavnom ozbiljan i neće da cijeni ako se šalite sa nečim što je njemu važno. On je vrlo ambiciozan i nastoji da uspe na društvenoj ljestvici, zato nemojte da se uvrijedite ako vas prijatelj Jarac zanemari jer mora da se druži sa nekim ko može da mu pomogne u tome. On samo želi da napreduje. Radoholičar je i ne voli da bude spontan, ne voli da rizikuje, osim ako sve nije dobro izračunao. Bez obzira na sve, Jarac je emocionalan, ali ne voli javno da iskazuje emocije. Mrzi da bude uključen u scene bilo koje vrste. On uvijek misli unaprijed i želi da bude glavni. Odnos s Jarcem će da ide glatko ako shvatite da je vrlo ambiciozan i da uvijek misli dalje od svih ostalih.

Vodolija

Dosadni nonkonformista, ne voli pravila, djeluje hladno i ravnodušno.

Vodolija uvek živi život na svoj način, ne pokorava se, ne podređuje ustaljenim konvencijama, a ako to pokušate da joj kažete, ona će da djeluje još skandaloznije samo da vam digne živce. Voli pažnju koja joj to donosi i obično živi u budućnosti. A ako ne volite da isprobavate nove stvari i preuzimate rizik, teško će da vas razumije. Misli kako pravila važe samo za druge. Potrebno joj je mnogo slobode. Tvrdoglava je, ali budući da toliko uživa u slobodi, shvata kada drugi žele, takođe, da rade stvari na svoj način. Ima neobične prijatelje iz svih sfera života. Stalno voli da isprobava novine. Na prvi pogled može da izgleda hladno i ravnodušno.

Ribe

Sanjive, loše prosuđuju, povodljive.

Riba je najveći sanjar u Zodijaku, razumije većinu onoga što joj neko povjeri, ali pošto je toliki sanjar, ona stvarno ne nudi dobar savjet. Vodeni znakovi, a Ribe posebno, treba da budu oprezni sa drogom i alkoholom. Povodljive, sledbenici su, a ne vođe. One su nemirne i lako im postane dosadno, zato često započinje nove projekte, a zatim ih brzo napušta. Veoma su dobrodušne, ali mora da budu oprezne kako je drugi ne bi iskorištavali. Ribe ne vole teške poslove, a sve detalje vole da ostave drugima. Često su prevarene jer žele da pomognu drugima, ali ne procijene uvijek dobro.

Izvor: BlicŽena