OVAN: Impulsivan, strastven i nestrpljiv

Ovnovi često imaju lošu reputaciju… Kao prvi znak zodijaka, često ih karakterišu kao detinjaste, sebične, impulsivne. Ali odbaciti ceo znak na osnovu takvih površnih stvari bila bi greška. Naravno, ima tu dosta trenja, ali Ovnovi započinju zodijak i stavljaju stvari u pogon. Kao što je cenjeni pesnik, Brus Springstin, jednom rekao: “Ne možeš zapaliti vatru, ne možeš zapaliti vatru bez varnice.” Pa, Ovnovi su tu da budu ta varnica.

Ovan je prvi znak Zodijaka, predstavljen simbolom ovna. Vladar mu je planeta Mars, poznata kao planeta rata, i zbog toga se često povezuje sa akcijom, strašću, agresijom, seksom i snagom. Ovaj uticaj čini Ovna odličnim inicijatorom i vođom, što dodatno potvrđuje činjenica da je Ovan kardinalni znak.

Ovnovi su skloni strasti, aktivnosti, otpornosti, ali i temperamentni, borbeni, svađalice i iracionalni, gotovo kao dete, s obzirom na to da ih često nazivaju “detetom Zodijaka”.

Beskompromisne vođe

Ovnovska energija čini prirodno rođenog vođu. Poseduju urođenu hrabrost koja im omogućava da se bez straha suoče sa izazovima. Njihov snažan osećaj odlučnosti, u kombinaciji sa nepokolebljivim samopouzdanjem, osnažuje ih da preuzmu kontrolu i vode druge ka uspehu. Ovnovi su pioniri, ne boje se da prihvate rizike i krče nove puteve. Njihova sposobnost da inspirišu i motivišu druge oko sebe je nenadmašiva.

Beskrajna energija

Ovnovi, vladani Marsom, planetom energije i vitalnosti, zrače zaraznim entuzijazmom koji može oživeti svaku prostoriju. Iako volimo da se fokusiramo na božansku stranu Marsa, ovaj vibe im takođe omogućava da kanališu svoju energiju u različite projekte i aktivnosti, često prosperirajući u dinamičnim i brzim okruženjima. Ovnovi imaju neviđeni pogon i neumornu strast prema životu, što im omogućava da postignu izvanredna dela svojom čistom odlučnošću.

Smeli i iskreni

Ovnovi su poznati po svojoj direktnoj i iskrenoj prirodi. Ne libe se da kažu šta misle i ponude svoje nefiltrirano mišljenje. Ova osobina, često pogrešno shvaćena kao drskost, proističe iz njihove želje da očuvaju istinu i autentičnost. Ovnovi cene iskrenost i očekuju isti nivo iskrenosti od onih oko sebe. Njihov direktni pristup može inspirisati otvorenu i iskrenu komunikaciju, što podstiče jače veze s drugima.

Prirodni inovatori

Znak Ovna je povezan sa inventivnim i pionirskim duhom (prvi znak zodijaka, sećate se?). Poseduju izvanrednu sposobnost da misle izvan okvira i pronalaze kreativna rešenja za probleme. Njihova neprestana radoznalost i umeće za inovaciju omogućavaju im da istražuju neistražene teritorije i pomeraju granice. Ovnovi se ne plaše eksperimentisanja i izazivanja statusa quo, što često dovodi do revolucionarnih otkrića i napretka.

Strastveni zagovornici

Ovnovi su zapravo pokretani snažnim osećajem pravde i poštovanja. Kada veruju u neku stvar, postaju žestoki zagovornici, spremni da se bore za ono što smatraju ispravnim. Njihova strastvena priroda omogućava im da se zalažu za prava marginalizovanih, što se može videti na brojne načine koji prevazilaze njih same. Oni se mogu boriti za ono u šta veruju (iako ponekad pomalo impulsivno), neće se povući pred borbom, i iako se češće povezuje s Vodolijom, ovu energiju mogu koristiti i u skretanju pažnje na važne društvene probleme. Ovnovi poseduju nepokolebljivu posvećenost stajanju iza svojih uverenja, često inspirišući druge da se pridruže njihovoj borbi i naprave razliku.

Sve u svemu, naši mali rogati prijatelji su mnogo više od samo impulzivne i bezobzirne grupe ovnova. Poseduju mnoge vredne osobine koje ih čine odličnim vođama, inovatorima i motivatorima. Njihov pionirski duh, hrabrost i strast pokreću zodijak i omogućavaju našim Bikovima da nas odvedu na sledeći stadijum putovanja kroz točak zodijaka.

Redakciija: Moj astrolog TV