SEZONA RAKOVA: Emotivni manipulatori

Sezona Raka je između 21. juna i 22. jula, a ovaj znak Zodijaka je intenzivan, izuzetno harizmatičan i privlačan, ali i posesivan i promenljiv. Mogu se okrenuti kao na šestoparcu. Vođeni Mesecom, strastveni su, kreativni, tajanstveni, intuitivni i brižni.

Rakovi zahtevaju potpunu lojalnost i vašu nepodeljenu pažnju, ali će vam to isto vratiti u velikim količinama. Oni su prijatelji i partneri do kraja života. Uvek su zainteresovani za vas i imaju dar da tačno “pročitaju” kako se zaista osećate, čak i kada to ne izgovarate naglas. Oni su telepate! Ipak, očekuju da i vi budete potpuno posvećeni njima i idu daleko kako bi izazvali sažaljenje i interesovanje kod drugih. Mogu biti malo dramatični i tražiti pažnju, što im može doneti više problema u vezama nego što su svesni.

Da bismo stekli predstavu o klasičnim osobinama ličnosti Raka, dovoljno je pogledati neke od najpoznatijih rakova (simbol znaka): princeza Dajana, Ariana Grande, Selena Gomez, Solange Knowles, Nicole Scherzinger i Lindsay Lohan. Može se reći da svi ovi ljudi svoje srce nose na rukavu.

Tipične osobine ličnosti Raka

Rakovi su intuitivni (čitaj: radoznali)

Rakovi imaju gotovo nadprirodan osećaj za intuiciju – znaju šta mislite i šta ste uradili. Nemojte pokušavati da ih lažete, prevarete ili manipulišete jer se borite sa opasnim bićem. Ova instinktivna sposobnost da nanjuše tajne takođe ih može učiniti malo preosetljivim (paranoičnim?) dok konstantno pokušavaju da otkriju ko laže.

Verni (čitaj: prilepci)

Nijedan znak nije verniji od Raka. Imaju potpunu “slepu tačku” za one koje vole i gotovo će preći preko svega… Međutim, traže isto zauzvrat. Ako su zaljubljeni u vas, znaćete za to, i ako uživate u romantičnim trenucima i imate stalnog saputnika, čestitamo. Međutim, ako vam je potreban prostor i privatnost, onda saučešće. Rak će ući u svaki kutak vašeg života i tamo se instalirati.

Enigmatičan (čitaj: promenljivac)

Mesec kontroliše njihovo raspoloženje, doslovno, što znači da mogu brzo da se promene. Možete ući u sobu i oni se smeju i šale (uvek imaju odličan smisao za humor), izađete da nešto nabavite, vratite se i zateknete ih tužne zbog nečega. To je svakodnevni život Raka. Naviknite se na to i ne brinite previše..

Nostalgičan (čitaj: osvetoljubiv)

Većina Rakova su sjajni skupljači; veoma su sentimentalni i ne mogu podneti da puste bilo šta. To važi i za ljude. Dakle, očekujte da otkrijete ormarić pun bivših ljubavi i starih plamenova. Ne mogu (i neće) isključiti svoja osećanja jednom kad su zapaljena. Ako ste dugo vremena u vezi sa Rakom, šanse su da ste tu za ceo život. Uvek će pamtiti vaš rođendan, pitati kako je vaša mama i trenutno osetiti kako stvari zaista stoje. Verovatno vaš prijatelj Rak i dalje živi tamo gde je odrastao, u krugu porodice, okružen starim drugarima.

Šarmantan (čitaj: manipulativan)

Kada je raspoloženje na vrhuncu, Rakovi mogu biti divno društvo i magični partneri. Smešni, strastveni, introspektivni, avanturistički i razuzdani, znaju kako da se dobro provedu. Međutim, nisu uvek takvi, jer kada se promeni faza meseca… Može se pojaviti druga strana. 

Oni shvataju prave motivacije i potrebe drugih, bez obzira na fasadu koja je prikazana, i mogu se brzo uključiti. Oni prosperiraju u psihologiji, povezivanju, podučavanju, pomoći i terapeutskom radu.

Rakovi žele da pomognu, pre svega. Vole da vide da njihovi napori čine pozitivnu razliku u životu nekog drugog. Oni su zaista altruistični u tom smislu. Takođe su duboko mudri i znajući, posebno o ljudskim emocijama i odnosima. Umetnost i imaginativna dostignuća takođe privlače njihovu kreativnu stranu. Poseduju duboku i plodnu maštu.

Vladar Raka, Mesec, naginje ih ka kreativnosti, radu na odnosima i razumevanju tajni (bilo da je reč o terapiji ili detektivskom radu).

Ključna stvar za Rakove je da rade negde gde se njihovi napori cene i primećuju. Mogu postati stvarno neraspoloženi ako se njihovi napori ne priznaju, jer uvek idu korak dalje za ljude. Medicina, obrazovanje, ugostiteljstvo, kreativni rad, terapija i savetovanje, socijalni rad, enterijer i moda sve privlače i mogu iskoristiti mnoge talente Rakova.