STRAWBERRY MOON: Kako iskoristiti energiju punog meseca?

Pun Mesec “Jagode” osvetliće noćno nebo u junu 2024. godine. Stručnjaci kažu da će se nalaziti vrlo nisko na nebu, najniži pun Mesec koji nismo videli godinama. Ovaj pun Mesec dostići će svoju punu fazu u 21:07 po istočnom vremenu u petak, 21. juna. Dan pre, Mesec će proći ispred crvene superdivovske zvezde Antares.

 Obično je pun Mesec naša najsvetlija noć, ali ovog meseca, on će se uzdići tako malo da će ga gusta horizontna atmosfera obojiti žutim ili narandžastim i umanjiti njegovu svetlost. Osim toga, njegova izuzetno južna pozicija zadržaće ga visoko na nebu samo nekoliko sati, ostavljajući tu noć većinski crnom. Ne propustite ovaj ekstremno nizak, ekstremno velik, pun Mesec, narandžast kao Sunce  koji će trajati samo nekoliko dragocenih sati.

Istorijski, imena za pune ili nove mesece korišćena su za praćenje godišnjih doba. Danas, mi mislimo na imena Meseca kao njegove “nadimke”. Mesec Jagode je najpopularniji nadimak za junski pun Mesec, koji potiče iz relativno kratke sezone berbe jagoda u severoistočnoj Severnoj Americi.

Sa produktivno orjentisanim punim Mesecom Jagode na pomolu, ostatak juna obećava vreme napornog rada i odlučnosti. Kao prvi pun Mesec leta, i prvi od dva puna Meseca u Jarcu ove godine, Mesec Jagode 2024. godine tu je da nam pomogne da napredujemo. Budući da se Jarac povezuje sa napornim radom, ambicijom i disciplinom, ovaj poseban pun Mesec se smatra vremenom za fokusiranje na karijeru i lične aspiracije. Priliv energije Jarca pomoći će nam da ostanemo čvrsto na zemlji i fokusirani, omogućavajući nam da preduzmemo praktične korake ka ostvarivanju nasih ciljeva.

 U nekim duhovnim tradicijama, Mesec Jagode se vidi kao simbol ljubavi, čistote i prosperiteta. To je vreme za uživanje u slatkim trenucima života i povezivanje sa ljubavlju i obiljem koje nas okružuje. Budući da su jagode povezane sa srčanom čakrom, ovaj pun Mesec može nas podstaknuti da izrazimo više saosećanja prema sebi i drugima dok aktivno radimo na svojim planovima. Bez obzira da li ga vidimo kao vreme za slavlje, razmišljanje ili transformaciju, Mesec Jagode je snažan podsetnik da smo svi deo nečega većeg od nas samih.

Ovaj isceliteljski pun Mesec takođe može doneti preokret u odnosu, pošto se smatra da je to vreme kada odnosi mogu  da se prodube i postanu značajniji. Ovo može biti odlično vreme za fokusiranje na komunikaciju i izražavanje naših emocija prema partneru, kao i rad na bilo kakvim izazovima ili problemima koji mogu postojati u vezi. 

Nastavite čitati da saznate kako ćeovaj Mesec uticati svaki znak.

Ovan (20. mart – 19. april)

Pripremite se da se uzdignete, Ovnovi, jer Mesec Jagode u vašoj desetoj kući karijere i reputacije vas poziva da se fokusirate na svoje dugoročne ciljeve i ambicije. Možda ćete osetiti snažnu želju da napredujete u korporativnom svetu ili preuzmete vođstvo, ali pazite da ne žrtvujete svoje lične vrednosti i integritet u tom procesu. Zapamtite, uspeh nije samo u spoljnim dostignućima, već i u unutrašnjem ispunjenju i sreći. Idite iznad površnih stvari i razmislite šta zapravo želite?

Bik (20. april – 20. maj)

Bikovi, slobodno krenite novim putem koji vam se ukazuje. Osvetljavajući pun mesec jagode u vašoj devetoj kući avanture i višeg učenja podstiče vas da nastavite sa planovima za putovanja i prilika za dalje obrazovanje koje ste započeli tokom januarskog mladog Meseca u Jarcu. Dok se možda fokusirate na dugoročne ciljeve i aspiracije, zapamtite da je uživanje u onome što vam donosi radost podjednako važno za vaš rast i lični razvoj. Prioritet treba da bude vaša sreća i blagostanje.

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Spremite se da se preporodite, Blizanci, jer detoksikacija koju donosi ovaj Mesec ističe emocionalno isceljenje koje ste radili poslednjih šest meseci. Dok vas priliv energije Jarca inspiriše da čvrsto stojite na svojim granicama, sasvim je u redu da se osećate introspektivno i reflektivno dok analizirate svoje najdublje strahove, želje i motivacije. Iskoristite ovu energiju da se oslobodite starih obrazaca i verovanja koja vam više ne služe i prihvatite nove načine življenja. Takođe, možete doživeti finansijski okret u ovom periodu, pa budite pažljivi sa svojim troškovima i ulaganjima.

Rak (21. jun – 22. jul)

Budite otvoreni za nove prilike i saradnje koje mogu doneti ravnotežu i stabilnost u vaš život. Dragi Rakovi, Mesec Jagode ove godine u Jarcu skreće pažnju na vaš sektor odnosa, što može inspirisati promene u tome kako komunicirate sa drugima, posebno u profesionalnom okruženju. Umesto trošenja energije na borbu za moć, iskoristite ovu energiju da oslobodite toksične odnose i napravite prostor za pozitivne, podržavajuće konekcije. Ne pristajte na manje!

Lav (23. jul – 22. avgust)

Lavovi, produktivnost se odnosi na efikasnost i brzinu, jedno ne ide bez drugog. Zapamtite ovo dok Mesec Jagode u Jarcu poseti vašu šestu kuću zdravlja, duha i posla. Tokom ove ambiciozne lunacije, možda ćete se osećati inspirisano da napravite mala poboljšanja u svakodnevnoj rutini, poput uvođenja novog režima vežbanja, angažovanja ličnog asistenta ili korišćenja tehnologije kako biste umanjili zadatke koji troše previše vremena. Koje tri odgovornosti se možete odreći da biste eliminisali višak nereda i stresa?

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Raspustite kosu, zabavite se i istražite svoju kreativnu stranu Device. Bilo da se bavite novim hobijem, započinjete projekat koji vas ispunjava strašću ili jednostavno uživate u zasluženom odmoru, Mesec Jagode podstiče vaš unutrašnji rad poslednjih šest meseci kako biste obnovili svoje samopouzdanje. Ipak, pripazite da ne postanete preterano samokritični ili perfekcionistični, jer to može ugušiti vašu kreativnost i sprečiti vas da uživate u trenutku. Umesto toga, fokusirajte se na davanje sebi prostora i vremena da istražite svoje strasti bez suđenja ili pritiska.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Vage, procenite svoje emocionalno blagostanje i razmislite o oblastima koje zahtevaju pažnju. Tokom ovogodišnjeg Meseca Jagode u Jarcu, možda ćete osećati snažnu želju da stvorite stabilnije i sigurnije okruženje za sebe i svoje najbliže. To može uključivati popravku ili renovaciju stvari u kući ili više kvalitetnog vremena provedenog sa porodicom. Dok je ovo odlično vreme za fokusiranje na vašu kućnu sredinu, pripazite da ne postanete previše rigidni ili nefleksibilni. Pokušajte da održite zdravu ravnotežu između privatnog i poslovnog života. Odmor je vaš prijatelj!

 Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Da li ste spremni da otkrijete moć vaših reči? Ovogodišnji Mesec Jagode je idealno vreme za umrežavanje, učenje i proširenje vašeg društvenog kruga. Međutim, važno je da balansirate svoje entuzijazme sa praktičnošću i izbegnete preuzimanje previše obaveza odjednom. Budite svesni svoje tendencije da se preopteretite ili postanete anksiozni, i pravite pauze kada je potrebno. Ovo je takođe dobro vreme da ponovo razmotrite bilo kakve nerešene probleme sa braćom ili sestrama i radite na pronalaženju rešenja. Vežbajte da svoju istinu izražavate s poštovanjem.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Strelčevi, spremite se da preuzmete kontrolu nad svojom finansijskom sudbinom, jer Mesec Jagode dolazi u vašu drugu kuću finansija, samopouzdanja i materijalnih dobara. Ovo je odlično vreme da razmislite o svojim talentima i veštinama i kako ih možete koristiti da povećate svoju finansijsku stabilnost. Takođe možete razmisliti o ulaganju u sebe i svoju budućnost. Ipak, pazite da ne preuzimate nepotrebne rizike ili budete previše impulsivni kada su u pitanju finansijske odluke. Balansirajte svoj optimizam sa praktičnošću!

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Jarčevi, pripremite se za moćni i transformacioni pun Mesec Jagode koji će zasijati u vašoj prvoj kući izražavanja sebe i ličnog identiteta. Ovo je vreme da se malo povučete i razmislite ko ste i šta želite da postignete u narednih šest meseci. Možda ćete osetiti talas samopouzdanja i motivacije da idete ka svojim ciljevima i snovima sa novim žarom. Ipak, budite oprezni da ambicija ne preovlada vama, jer će drugi pun mesec u vašem znaku uslediti sledećeg meseca. Ovo je tek zagrevanje!

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Pustite beskorisni teret, Vodolije. Mesec Jagode koji aktivira vašu dvanaestu kuću osamostaljenja i samorefleksije podstiče vas da oslobodite svu emocionalnu prtljagu koju nosite i napravite prostor za nešto novo. Dok ovaj praktični pun Mesec može doneti osećaj završetka nekog dugotrajnog problema ili situacije, posebno u vezi sa vašom karijerom ili dugoročnim ciljevima, posvetite vreme da se izlečite i oprostite sebi i drugima. Tokom ovog perioda možda ćete osetiti privlačnost prema meditaciji, jogi ili drugim duhovnim praksama. Pratite svoju intuiciju!

Ribe (19. februar – 20. mart)Ribe, povežite se sa udaljenim prijateljima i voljenima, jer autoritativni pun Mesec Jagode ističe vašu jedanaestu kuću grupa i zajednice. Ako ste bili u svađi sa najboljim prijateljem ili imali tenzije sa kolegom, oboje ćete biti spremni da stvari rešite na miran način. Takođe, društveni ili humanitarni ciljevi mogu privući vašu pažnju, pa nemojte odolevati želji da volontirate u vašoj omiljenoj organizaciji ili donirate važnom uzroku. Posvetite vreme razmišljanju o tome kako možete koristiti svoje jedinstvene talente da pozitivno utičete na svet oko vas.