Zmaj

OPŠTI

Ova godina biće izazovna za Zmaja, ali ipak mnogo bolja od prošle. Poznato je da vladavina znaka Tigra podržava hrabrog Zmaja, ali ga voli i ‘pritiskati’ kako bi ojačao i bio otporniji na životne okolnosti. Trebate pokazati koliko ste izdržljivi kako biste iskoristili dobro koje vam godina nosi.

Nije potrebno iskoristiti svaku priliku jer će biti prepreka koje ćete morati nadvladati kako biste uspjeli. Treba da postaviti granice i ne insistirate baš na svemu jer neće sve proći glatko i bez štete ako vam strast nadvlada razum.

ZDRAVLJE

Možete imati problem sa glavoboljama što je posljedica života u koji stalno unosite dozu rizika i napetosti. Potrebno je da se naučite kontrolisati. Tome će doprinijeti ako u raspored svojih aktivnosti uvrstite neku relaksaciju poput joge ili lagane šetnje. Ti trenuci spokoja će pozitivno uticati na pročišćenje i odmor uma, a pozitivno će se odraziti i na vaše tijelo.

KARIJERA

Što se tiče finansija ova godina će biti dinamična. Kako bi postigli finansijski uspjeh bilo bi dobro da malo usporite tempo. Pouzdajte se u svoju kreativnost i kontakte koje ćete ostvariti u ovoj godini. Oni bi vam mogli dobro doći, dok će vas sreća u tokom godine Tigra mimoilaziti.

Žuta i bijela boja vam donose više mogućnosti u zarađivanju novca pa se nemojte libiti da ih što više nosite.

LJUBAV

Budite tolerantniji prema voljenoj osobi i kontrolišite svoj temperament. U suprotnom bi se mogli udaljiti jedno od drugog. Stavite se u poziciju partnera kako biste imali više razumjevanja. Time ćete izbjeći moguće svađe.

Zmajevi koji još nisu pronašli srodnu dušu bi trebali biti hrabriji u iskazivanju emocija. Samo tako ćete uspjeti šarmirati drugu stranu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *