Da li ste čuli za astrokartografiju i kako vam može pomoći da bolje živite? 

Astrokartografija je relativno novi izdanak astrologije koji postoji od 1970-ih gde se vaša natalna karta mapira sa mapom sveta da biste otkrili koja mesta na Zemlji najviše rezonuju sa vama. Ako je vaša natalna karta snimak toga gde su sve planete bile na nebu u trenutku vašeg rođenja, astrokartografska karta povezuje to sa mestom gde su sve te planete izlazile i zalazile širom sveta u vreme vašeg rođenja.

Astrokartografija se pojavljuje kao vizuelni vodič, mapa sveta sa linijama za svaku planetu nacrtanim na vrhu. Mesta koja padaju na linije ili ukrštanja linija trebalo bi da budu značajnija, moćnija i transformativnija za vas. Oni su vaša posebna mesta. U zavisnosti od toga kojoj liniji planete pripadaju ove „vruće tačke“, diktira koju vrstu energije i akcije možete najbolje iskoristiti.

Mesto je veoma važno. 

Ponekad prerastemo svoju okolinu; ponekad se osećamo zatrovani njima, a ponekad nam je potrebna sveža scena. 

Novi pejzaž = nova energija i prilika. 

Često se osećamo drugačije kada putujemo, kada širimo vidike, vidimo druge kulture ili pejzaže. A različita mesta mogu probuditi različite verzije našeg ja, ili različita raspoloženja i ideje. Astrokartografija to maksimalno koristi i povezuje mesta sa planetama koje su kosmički usklađene sa našom sudbinom. Mesta koja se pojavljuju su mesta na kojima možete da ostvarite svoj puni potencijal i možda pronađete ko ste zaista i koja je vaša svrha u životu.

Linije planeta vrše istu vrstu uticaja i tema na mesta koja pogađaju kao i u natalnoj karti, tj. Saturn za odgovornost i odrastanje, Venera za ljubav i veze, Jupiter za sreću i nove mogućnosti, Merkur za trgovinu i komunikaciju itd.

Kako koristiti astrokartografiju?

Kao veoma grubo pravilo, žarišta na sljedećim planetarnim linijama će predložiti najbolja mjesta za određene aktivnosti.

Sunce 

Linija koja podiže samopouzdanje, linija sunca može vam podići raspoloženje, čineći da se osjećate sinhronizovano sa svojim suštinskim ja.

Mesec

Povezan sa emocijama, mesec može pojačati osećaj ranjivosti i osetljivosti.

Merkur 

Kao planeta komunikacije (kao i transporta i tehnologije) Merkurova linija podstiče samoizražavanje, kao i putovanja i intelektualne aktivnosti. (I, da, ponekad ide i retrogradno.)

Venera 

Planeta romantike, lepote i novca, linija Venere može da pojača sve ove teme, dovodeći do dugoročne ljubavi i partnerstva, kreativnosti, kao i osećaja i izgleda ekstra magnetnog.

Mars

Vladajući akcijom, atletizmom, energijom i seksom, linija Marsa može podstaći borbenost – ali pojačati uzbuđenje i strast.

Jupiter

Najveća planeta u Sunčevom sistemu povezana je sa ekspanzijom i bogatstvom, pa se smatra jednim od najsrećnijih mesta.

Saturn

Planeta gospodara zadataka, Saturn nadgleda naporan rad i teške bitke koje imaju za cilj da nauče ključne lekcije. Biti u blizini Saturnove linije može učiniti da se život oseća kao da je zalogaj, ali na kraju, to može podstaći vašu zrelost i lični rast.

Uran 

Revolucionarni Uran se odnosi na iznenadne, neočekivane promene, promene i slobodu. Uticaj linije može da vas natera da se osećate energično (uglavnom na anksiozni način) i odlučni da se oslobodite konvencija.

Neptun 

Planeta snova, duhovnosti i intuicije, Neptun zamagljuje racionalnu misao, tako da njegova linija podiže maštu – ali i iluziju.

Pluton

Planeta transformacije takođe se bavi duboko ukorenjenim, psihološkim problemima i borbom za moć, tako da može biti emocionalno izazovno mesto za provođenje vremena.

Ipak, astrokartografija nije “čarobni štapić”. To je jednostavno način da se uključite u energije date lokacije, koje bi mogle uticati na vas na određeni, poželjniji način.

„Ti si i dalje ti, gde god da kreneš“, ali razumevanjem i primenom astrokartografije možda ćeš moći bolje da razumeš sebe – i da se podigneš na svoje snove i ciljeve.

Redakcija: Moj astrolog TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.