Najfatalnije žene su uvek ovih 5 znakova zodijaka! 

Fatalna žena, ređe kobna žena ili, u francuskom originalu, femme fatale je izraz koji se koristi za ženu koja svojom lepotom ili zavodničkim umećem izaziva nesavladivu strast i žudnju kod muškarca dovodeći ga u kompromitujuće ili opasne situacije. Smatra se jednim od najstarijih i najčešće korištenih arhetipova u fikciji. 

U prošlosti su se uz ovaj tipski lik često vezivale natprirodne sposobnosti, odnosno njihova zavodljivost tumačila magijom ili “zlim silama”. Odraz takvih shvatanja se, između ostalog, pronašao i u izrazu vamp, odnosno svojevrsnoj podvrsti fatalne žene karakteristične za neme filmove 1910-ih čija su karakteristika, uz “egzotični” izgled, bila bezobzirnost i spremnost da žrtve “isisavaju” poput vampira. 

Fatalna žena, međutim, predstavlja nešto širi pojam, s obzirom da u djelima fikcije i ona sama može biti žrtvom vlastite strasti, odnosno antiheroine.

Njena sposobnost da čarolijom opčini, namami i hipnotiše svoju žrtvu bila je u najranijim pričama viđena kao na ivici natprirodnog; stoga se fatalna femme i danas često opisuje kao ona koja ima moć srodnu čarobnici, zavodnici, veštici, koja ima moć nad muškarcima. 

Fatalne žene su tipično zle, ili barem moralno dvosmislene, i uvek povezane sa osećajem mistifikacije i nelagodnosti.

U mnogim slučajevima, njihov stav prema seksualnosti je nedovoljan, intrigantan ili neozbiljan. U nekim slučajevima, one koriste laži ili prinudu radije nego šarm. Ona takođe može biti (ili implicira da je) žrtva, uhvaćena u situaciji iz koje ne može da pobegne.

Femme fatale arhetip postoji u kulturi, folkloru i mitovima mnogih kultura.

Drevni mitski ili legendarni primeri uključuju Inannu, Lilit, Circe, Medeju, Klitemnestru, Lezbiju, Tamamo no Mae i Visha Kanias. Istorijski primeri iz klasičnog vremena uključuju Kleopatru i Mesalinu, Mata Hari, kao i biblijske ličnosti Dalilu, Jezavelju i Salomu.

Ali koji horoskopski znak su one mogle biti? Mi mislimo da je u pitanju jedan od ovih pet!

Nastavi čitati da vidiš da li si ti baš jedna od njih.

Zavodljiva Škorpija

Škorpija, kojom vladaju Mars i Pluton, zauzima prestolje kao jedan od najseksepilnijih ženskih horoskopskih znakova. Posjedujući urođeni magnetizam, žene Škorpije odišu aurom intenzivne privlačnosti kojoj je teško odoleti. Njihov intenzivan pogled i tajanstvena priroda često očaraju druge, čineći ih vrlo neodoljivima. Ove žene poznate su po svojoj nepokolebljivoj strasti i senzualnosti, što doprinosi njihovom neospornom seksepilu. Njihove magnetske osobnosti privlače obožavatelje poput moljaca na vatru, čineći ih neodoljivom silom koje se treba paziti.

Harizmatična Lavica

Uz Sunce kao svoje vladajuće nebesko telo, žene Lavovi imaju neospornu prisutnost koja osvaja sve oko sebe. Oni bez napora privlače pažnju svojom kraljevskom gracioznošću i blistavom harizmom. 

Lavovi su poznati po svojoj živahnoj energiji i samopouzdanju, što samo pojačava njihovu prirodnu privlačnost. Njihov urođeni smisao za dramu daje im šarm koji ostavlja neizbrisiv trag u svima koji im se nađu na putu. Magnetska privlačnost žene Lava leži u njenom samopouzdanju, toplini i sposobnosti da osvetli svaku prostoriju u koju uđe.

Zanosna Vaga

Pod vladavinom Venere, planete ljubavi i lepote, žene Vage poseduju izuzetan šarm kojem je teško odoleti. Njihova zadivljujuća lepota, zajedno s njihovim urođenim osećajem za harmoniju i ravnotežu, čini ih jednim od najseksepilnijih ženskih horoskopskih znakova. Žene Vage često su prirodne mirotvorke, a njihova sposobnost stvaranja skladnih veza s drugima pridonosi njihovoj neodoljivoj privlačnosti. Poseduju istančan ukus, oštro oko za estetiku i nježno, graciozno ponašanje koje bez napora privlači druge k sebi.

Atraktivna žena Bik

S Venerom kao vladajućom planetom, žene Bikovi odišu senzualnošću i bezvremenskom lepotom koja ih čini neodoljivo privlačnima. Ove boginje na zemlji odaju dojam mističnosti koji privlači druge prema njima. Žene Bikovi poznate su po svojoj odanosti, što samo pojačava njihovu seksepilnost. Njihova mirna i staložena priroda, u kombinaciji s dozom ekstravagancije, stvara moćnu kombinaciju koja bez napora osvaja one u njihovoj prisutnosti. 

Sanjarke Ribe

Pod vladavinom Neptuna, planete snova i mašte, žene Ribe poseduju očaravajući šarm koji privlači druge. Ova eterična bića poseduju zagonetnu privlačnost kojoj je teško reći “ne”. Žene Ribe poznate su po svojoj empatiji, dubokim emocionalnim vezama i sposobnosti da uđu u duhovno carstvo. Njihova sanjiva, romantična aura čini ih neverojatno primamljivima, izazivajući osećaj znatiželje i fascinacije kod drugih. Privlačnost žene Ribe leži u njenoj sposobnosti stvaranja emocionalne veze koja nadilazi fizičko područje.

Redakcija: Moj astrolog TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.