Planetarni dejt: Venera sa Marsom i Merkurom

Sudeći po astrološkim prognozama možemo reći da se Venera ove godine “baš zadala”!

Ranije ove godine, imali smo konjukciju odnosno dejt između Jupitera i Venere, a u julu nas očekuje dejt Marsa i Venere, kao i Merkura i Venere.

Šta to znači za naš astro kolektiv? Saznajte u nastavku teksta!

Prvo, za sve one koji su novi i nisu upoznati sa našom astro terminologijom, razjasnićemo šta je to konjukcija ili kako mi volimo reći “dejt”.

Planetarna konjukcija je astronomski pojam koji se koristi kada se dve ili više planeta na nebu nalaze blizu jedna druge, tako da se njihove pozicije na nebu čine kao da su skoro ili potpuno poravnate. 

Postoje dvojne i grupne konjukcije, kada su poravnate dve ili više planeta. 

U ovom tekstu istražićemo dublje dve dvojne konjukcije, odnosno konjukcije Merkur-Venera i Venera-Mars. 

Spremni? 

Konjukcija Mars-Venera: Kako utiče na nas?

Mars i Venera – spoj pasivne i aktivne želje.

Ono što Venera želi, privlači i dobija na nežan način, Mars dobija uzimanjem.

Kada bi ovaj dejt završio plesom, bio bi to…

Tango. Oličenje lepote, strasti i privlačnosti. 

Povećana strast i energija

Mars je planeta akcije, energije i strasti, dok Venera predstavlja ljubav, privlačnost i senzualnost. Konjukcija Venere i Marsa može doneti povećanu strast i energiju u naše ljubavne odnose i intimnost. Može biti povoljno vreme za izražavanje svoje želje i senzualnosti te za prepuštanje strastvenim iskustvima.

Konflikti ili napetost

Sa druge strane… Budući da Mars takođe predstavlja agresiju i borbu, konjukcija Venere i Marsa može doneti i napetost ili sukobe u ljubavnim odnosima. Ova konjukcija može izazvati izazove u usklađivanju želja i potreba između partnera. Važno je kanalisati energiju Marsa na konstruktivan način kako bi se izbegli nepotrebni sukobi.

(Ako znate na šta mislimo, znate…)

Aktiviranje romantičnih i ljubavnih potreba

Konjukcija Venere i Marsa može potaknuti osećajnost i aktivirati naše romantične i ljubavne potrebe. Možemo biti više otvoreni za izražavanje ljubavi, romantike i pažnje prema voljenoj osobi. Ova konjukcija može pomoći u jačanju emocionalne povezanosti i stvaranju intimnih trenutaka s partnerom.

Kreativnost i inspiracija 

Venera je također povezana s estetikom i umetnošću, dok Mars simbolizuje snagu i akciju. Konjukcija Venere i Marsa može doneti kreativnu inspiraciju i pomoći nam da svoju energiju iskažemo kroz umetnost, sport ili druge oblike izražavanja. Može biti povoljan period za stvaranje umetničkih dela ili aktivnosti koje izražavaju našu unutrašnju strast.

Konjukcija Venera-Merkur: Kako utiče na nas?

Konjukcija između Venere i Merkura donosi sam svašta nešto divno jer su obe planete “prijateljski” nastrojene i vole se. 

A kako i ne bi kad vladaju najlepšim znakovima zodijaka? 

Evo kakve mentalne i emocionalne reakcije možete doživeti pod uticajem ove konjukcije u julu. 

Povećana komunikacija i izražavanje ljubavi

Merkur je povezan s komunikacijom, razmišljanjem i intelektom, dok Venera predstavlja ljubav, harmoniju i odnose. Konjukcija Venere i Merkura može poboljšati našu sposobnost izražavanja ljubavi i ljubaznosti prema drugima. Može potaknuti otvorenu, ljubaznu i harmoničnu komunikaciju u našim odnosima generalno.

Kreativnost i umetnički izrazi

Venera je također povezana s estetikom, umetnošću i kreativnošću, dok Merkur simbolizuje kritičko razmišljanje i analitičke sposobnosti. 

Konjukcija Venere i Merkura može ojačati našu kreativnost i potaknuti nas da izražavamo umetnost na nov i originalan način. Može biti povoljan period za inspiraciju, pisanje, slikanje ili izražavanje sebe kroz bilo koju vrstu umetničkog stvaralaštva.

Emocionalna inteligencija

Kombinacija Venere i Merkura može ojačati našu emocionalnu inteligenciju. Možemo biti osetljiviji na emocionalne potrebe drugih ljudi i imati veću sposobnost razumevanja i suosećanja. 

Ova konjukcija može nam pomoći da bolje izražavamo naše emocije i da budemo prisutni u emocionalnim situacijama.

Romantični razgovori i izražavanje ljubavi

Konjukcija Venere i Merkura takođe može pojačati našu romantičnu komunikaciju. Možemo biti skloni izražavanju ljubavi, slatkorečivostii, romantičnim gestovima i razgovorima o dubljim emocionalnim temama s voljenom osobom. Ovo može pomoći u izgradnji i jačanju intimnih veza.

Sve u svemu, jul će biti mesec lepote, ljubavi, strasti i umetnosti pod okriljem ovog planetarnog trojca. 

Nadamo se da ćete uživati i iskoristiti ovu moćnu pokretačku energiju.

Na kraju krajeva – leto je!

Izvor: Redakcija Moj astrolog TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.