Šta u našoj natalnoj karti predstavlja Lilit – CRNI MESEC?

Upoznajte Crni Mesec Lilit, tajanstvenu astrološku tačku povezanu sa našim najdubljim, skrivenim željama, seksualnom emancipacijom i izvanrednim potencijalom da oberučke prihvatiš i ostvariš svoj identitet. Zvuči impresivno, ali i prilično zbunjujuće, zar ne? Nastavite čitati da biste saznali sve što treba znati o ovoj pravoj kraljici podzemlja.

Crni Mesec Lilit se može zamisliti kao božanska energija koja nam omogućuje da iskoristimo svoju unutrašnju moć. On nas ne koči, već nas gura napred. To znači da potiče svakoga da traži više i očekuje najbolje. 

Lilit veruje da niko ne bi trebao pristati na manje, posebno ne na ruke patrijarhata. 

Crni Mesec Lilit želi da se borimo, naginjemo svojoj seni i ne kompromitujemo se ni u kom aspektu života, a posebno seksualnom.

Korištenje intuicije, snage i alhemije kako bismo neopozivo manifestovali veličinu u svoj lični život najbolji je način stvaranja i ostvarivanja ambicioznih ciljeva. 

Borba za nezavisnost i slobodu, uz pomoć Crnog Meseca Lilith, omogućuje nam da povratimo, definišemo i zamislimo život koji želimo, a što je još važnije, prema svojim sopstvenim pravilima.

Lilit takođe predstavlja naše najdublje potisnute želje koje žude za tim da se izraze. Govori o najmračijim delovima nas samih, koje skrivamo i kojih se bojimo da priznamo zbog straha od kritike ili nerazumevanja sredine.

Kada odlučimo istražiti ove praznine u vlastitim životima, odnosno psihi, možemo otkriti neverovatne stvari o našim željama, autonomiji, volji i slobodi.

Odakle potiče ime Lilit? 

Prema drevnoj mesopotamijskoj i judaističkoj mitologiji, Lilit je bila prva žena Adama.

Dok je Eva rođena iz Adamova rebra, Lilit i Adam su oboje iznikli iz zemlje, ističući Lilitinu autonomiju kao bića odvojenog od Adama.

Po priči, Lilit je Adamu odbila poslušnost i iskoristila je svoje pravo da izrazi slobodnu volju i seksualnu nezavisnost; zbog toga je protjerana iz Edenskog vrta.

Vekovima, Lilit je prikazana kao pokvarena, poremećena pa čak i kao demon – na starom hebrejskom jeziku, Lilit se prevodi kao “noćna neman” ili “noćno stvorenje”.

Verovalo se da njen divlji, zao duh proklinje trudnice, otima decu pa čak i krade seme muškaraca dok spavaju.

Ipak, poslednjih nekoliko decenija, feministički pisci i aktivisti pažljivije su proučavali Lilitinu naraciju i reputaciju, pa je 1972, Lilly Rivlin objavila esej u časopisu Ms. koji odbacuje negativne implikacije Lilit i ponovno je definiše kao “ženski arhetip koji je kreativan i oslobađajući.

Izračunaj gde ti se nalazo Lilit 

Da biste izračunali svoj Lilit znak, trebaćete odrediti njegov položaj u svojoj natalnoj karti.

To se može učiniti konsultovanjem profesionalnog astrologa ili korištenjem online kalkulatora za Lilit –  online kalkulator možete naći ovdje.

Šta Lilit predstavlja u svakom znaku zodijaka?

Iako se Crni Mesec Lilith često preseksualizuje, njegovu mitologiju i simboliku najbolje izražava njegova nedostupnost: Crni Mesec Lilit je praznina.

Nedostatak. Komad koji nedostaje.

Ipak, svi imaju Crni Mesec Lilit u svojoj natalnoj karti, a u prethodnom koraku ste mogli da otkrijete svoj. 

Evo šta Crni Mesec Lilit znači u zavisnosti od toga u kojem se znaku nalazi:

Ovan

Ovo mesto želi preuzeti inicijativu i pokrenuti projekte. Vaša priroda “kreni po to” može dovesti do svađa s drugima ako vam stanu na putu prema izvrsnosti. Pobeda je sve. Nema mesta za drugo mesto u bilo kojoj igri.

Bik

Osobe sa Lilit u Biku trebaju sebe počastiti umesto da odbijaju opuštanje i odmor. Priznavanje da su njihova tela hramovi i zaslužuju luksuzni tretman je ključ svega. Trebaju se posvetiti zemaljskim užicima sveta. Postoji strah od promene i rasta koji može biti štetan.

Blizanci

Za osobe s Crnim Mesecom Lilit u Blizancima često je teško izraziti svoje reči. Govoriti otvoreno je proces koji traje celi život, ali biće izuzetno nagrađujuće i ispunjavajuće kada pronađu vlastito samopouzdanje i glas. Pronađite jedinstvene načine izražavanja emocija kako bi vas drugi mogli čuti.

Rak

Ovo se mesto često opire priznavanju svojih osjećaja prema drugima i sebi. Dobar plač i oslobađanje nakupljene frustracije mogu pomoći, a donošenje emocionalno zrelih odluka može biti korisno i osvežavajuće. Zapamtite, put prema emocionalnom ozdravljenju je proces.

Lav

Osobe sa Lilit u Lavu su predodređene za svetlost reflektora i slavu – toliko da ih ovaj položaj potiče na veličanstvenost i uspeh. Prihvatljivo je da ove osobe budu sebične, glamurozne i fabulozne – samo trebaju ostati optimistične.

Devica

Oni s Crnim Mesecom Lilit u Devici trebaju postaviti granice i ograničenja s drugima kako ih ne bi uzimali zdravo za gotovo. Takođe, ne bi trebali skrivati svoje iritacije pretvarajući se da su opušteni i lako pristupačni (što nisu).

Vaga

Prestanite preterano razmišljati i zabavljajte se. Ovaj položaj želi ljude potaknuti da prestanu brinuti o prošlosti i budućnosti i da žive u sadašnjem trenutku. Na kraju krajeva, nema ničega važnijeg od dragocenog sada i života koji se usmerava na prisutnost.

Škorpija

Važno je da osobe s Crnim Mesecom Lilith u Škorpionu prihvate svoju seksualnost. To znači da će osobe s ovim položajem prihvatiti svoje sklonosti i biti otvorene u vezi sa njima. Iako neće deliti tajne, i dalje će imati neke trikove u rukavu koje niko ne zna – osim njih.

Strelac

Uvek je zabava kad je Crni Mesec Lilit u igri. Ovaj vatreni položaj uvek proširuje vidike, privlači nove romantične prilike i prirodno je društven. Nikada ne bi trebali dopustiti da netko utiša svetlost ili energiju koja ih čini posebnima. Budite uvek verni sebi.

Jarac

Umesto da neprestano rade, ove osobe trebaju naći vremena da se opuste i pronađu ravnotežu. Biti bogati izvršni direktor samo je simbol statusa i ne garantuje pravu sreću za Jarca u budućnosti. Odmaknite se od kancelarije i uživajte u životu.

Vodolija

Postoji mogućnost da se osobe sa Crnim Mesecom Lilit u Vodoliji vežu više nego inače i da često izražavaju svoja fanatična uverenja – iako su ta uverenja usmerena ka nekom višem cilju npr. humanitarnom radu.

Ribe

Ove osobe žive sa glavom u oblacima. Iako su poznate po svojoj kreativnosti i maštovitosti, nisu dobri u obavljanju svakodnevnih zadataka poput održavanja sastanaka i plaćanja računa na vreme. Njihova promenjiva i vodena priroda odvodi ih na različitu razinu postojanja.

Napomena

U 2023. godini, Crni Mesec Lilit je ušao u Lav 8. januara i ostaće tamo do 3. oktobra.

Tokom tog vremena, trebali bismo prihvatiti sve ono što nas činimo “divama”.

Od 3. oktobra nadalje u 2023. i 2024. godini, Crni Mjesec Lilit biće u Devici, potičući nas da prihvatimo sebe.

 

Izvor: Redakcija, Moj astrolog TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.