Bik 20.4.-20.5.

POSAO:

Uran je planeta koja prolazi i tokom ove godine kroz znak Bika i donosi nestabilnost i stres. Bik je fiksan znak i element zemlja te ne voli promjene i bori se za svoje dobro i stabilnost. Zbog planete Uran mnogi Bikovi mogu imati stalne promjene na poslu ili mijenjati posao. Ovdje su važni ugovori koji će se potpisivati tokom godine jer će biti od životnog značaja. Od marta 2023. do marta 2024. – Saturn će biti u sekstilu sa vašim Suncem i ukazuje na to da je vrijeme za stabilan napredak ka vašim dugoročnim ciljevima. Imate strpljenja, izdržljivosti i snažnog samopouzdanja da preuzmete više odgovornosti. Trebalo bi da postoje prilike da iskažete svoje liderske kvalitete i da ispunite važne dužnosti.

Ono što je specifično za 2023.godinu jeste ulazak Jupitera u znak Bika. Od 12. maja do 11. jula – Jupiter u vašem znaku i donosi dobre prilike za materijalni i duhovni rast. Jupiter takođe pruža vjeru u sebe, kao i velikodušnost. Odlično vrijeme za nova učenja. Takođe imamo značajan aspekat i to je Jupiter u kvadratu sa Plutonom koji se dešava od 12. do 26. maja a vrhunac je 17. maja na fiksnoj zvijezdi Caput Algol koja se smatra jednom od najtežih i najopasnijih zvijeda, u ovom slučaju može dati intenzivan nagon za uspjehom, moći i uticajem. Slava i bogatstvo su mogući, ali morate održavati visoke moralne standarde da biste osigurali uspjeh.

LJUBAV:

Ljudi Venere moraju da imaju nekog pored sebe ko je jak i sposoban. Od maja mjeseca slijedi dobar period za mlade Bikove koji su usamljeni i traže svoju srodnu dušu. Međutim, morate obratiti pažnju na eklipse koje će se dešavati tokom godine jer ste znak koji je osjetljiv na astrološka pomračenja. Pomračenje Mjeseca u oktobru 2023. izoštrava vaše intimne odnose. Možete iskoristiti ovo pomračenje da resetujete svoje ciljeve u vezi. Ovo je odličan trenutak da započnete novu vezu ili da aktivirate postojeću. Vaš izbalansirani pristup rješavanju problema čini ovo odličnim vremenom da očistite sve što ne valja i počnete iznova.

ZDRAVLJE:

Kao i svaka Venera skloni ste gojaznosti. Juper u vašem znaku od proljeća daje potrebu za slatkišima, ugljenim hidratima. Nemojte pretjerivati, ove godine svakako više računa posvetite ishrani i svom tijelu.