Bik 20.4.-20.5.

POSAO:

Na početku godine primetićete da su vam potrebne pouzdane informacije kako biste stekli realnu sliku o trenutnim događajima koji utiču na poslovno okruženje i vaše dogovore sa saradnicima. Važno je delovati veoma smireno i odlučno u neočekivanim ili neobičnim situacijama krajem januara. Ponekad je mudro taktizirati i pametno odložiti određene poslove; u tom smislu, preporučljivo je biti pažljiv sredinom februara, krajem aprila i tokom juna. Naredna godina donosi povoljan period za investicije ili partnerstva, posebno u privatnom sektoru, nekretninama ili za rast imovinskih vrednosti. Vaše vizije i poslovna strategija pokazaće se kao uspešna formula koja često donosi značajno zadovoljstvo, kako moralno tako i materijalno. Očekujte veoma uspešne rezultate, posebno od aprila do septembra, pa sve do kraja godine.

LJUBAV:

Potrebno je da postavite jasniju granicu između svog intimnog života i uloge koju preuzimate u širem društvu ili u javnosti. Nakon perioda emotivnih dilema i situacija koje su izazivale osećaj nesigurnosti, očekuju vas prijatni događaji, zadovoljstvo i ostvarenost u ljubavnom i porodičnom životu. Posebno će vam prijati zadovoljstvo, radost i sreća u društvu dragih ljudi, naročito od 14. januara. U periodu dok Venera tranzitira kroz vaš znak od 30. aprila do 24. maja, očekujte poseban užitak i ostvarenje svojih najlepših snova, naročito ukoliko ste u emotivnom odnosu, ali takođe i u porodičnom okruženju tokom avgusta. Važno je naglasiti da emocionalna podrška nije samo uzajamna u ljubavnom odnosu, već i važan faktor koji utiče na celokupno raspoloženje i osnovna dešavanja u porodici. Uživajte u svemu što doprinosi zajedničkoj sreći tokom oktobra i od 22. novembra do 17. decembra.

ZDRAVLJE:

Zbog intenzivnih obaveza i povećane dinamike, mogu se pojaviti privremene slabosti poput glavobolja, iritacija u vezi s hroničnim tegobama, privremeni pad imuniteta, virusne infekcije ili nervoza. Redovne zdravstvene kontrole su ključne, kao i oslobađanje od toksina koji mogu štetiti organizmu. Izbegavajte stresne situacije koje mogu uticati na vaše mentalno stanje. Trebali biste biti posebno oprezni i pažljivi od 06. do 19. februara, zatim od 02. do 30. juna, kao i početkom septembra i sredinom decembra meseca.