Bik 20.4.-20.5.

Ljubav:

Duže emotivne veze i bračni odnosi već funkcionišu traljavo, a događanja tokom marta neće vam baš ići na ruku. Ako očekujete da će se vremenom neke stvari riješiti same od sebe, poprilično ćete se načekati. Koliko god povremeno bio naporan ili statičan odnos s partnerom, vrijeme da se neke situacije riješe je baš sada. U ovom momentu, sem dobrog i otvorenog razgovora, potrebni su i nježnost i strpljenje, ali i to da vas dvoje malo mrdnete izvan nekih ustaljenih okvira ponašanja.

Ukoliko ste slobodni, ovo nije baš pravi mjesec da nekome date svoje srce. Naime, vaša potreba za ljubavlju je ogromna, a na vašim očima ružičaste naočale, pa ćete sve doživljavati mnogo dublje, intenzivnije …. i naravno, pomalo nerealno. Pokušajte realno da sagledate ljude oko sebe.

Posao:

Prvu dekadu mjeseca bi, što se poslovnog segmenta tiče, najbolje bilo prespavati. Ništa, ali ama baš ništa neće funkcionisati kako treba. Druga i treća dekada marta su već dosta bolje po vas, iako će se i dalje provlačiti povremene tenzije s ljudima od kojih poslovno zavisite. Ali, s ovim ćete moći da se borite, pogotovo kada neki novi dogovori krenu s realizacijom, pa se i vi malo “dignete”. Što se financijskog segmenta tiče, tu je red gubitaka, red dobitaka. Zadnja dekada je protkana šansama koje će samo oni koji su vrlo sposobni i proračunati umjeti iskoristiti.

Zdravlje:

Zdravstveni segment je dosta dobar tokom ovog mjeseca. Možete dovesti pod kontrolu neke hronične bolesti ili pronaći adekvatne metode liječenja. Ipak, često ćete u ovom periodu biti malodušni, statični, čak skloni upadanju u neka depresivna stanja. I sami znate da je lijek za to prvenstveno dobro društvo oko vas, rekreacija i boravak na svježem vazduhu.

Razno:

Dočekajte proljeće u dobroj fizičkoj formi. Počnite vježbati, prilagodite prehranu, a i usvojite zdrave navike spavanja. Potaknite svoje tijelo da se probudi iz hibernacije prije nego što počne proljetno buđenje.