Blizanci 21.5.-20.6.

POSAO:

Kao što znamo najteži aspekat za Blizance je retrogradni Mars. Kada je u ovom znaku daje opasnost od svega što predstavlja taj znak a posebno saobraćaj i svi oblici komunikacije, odnos sa okruženjem i porodicom.

U daljem tumačenju, Jupiter u Ovnu u dobrom odnosu sa Suncem može ublaži te teške situacije te ne bi bilo loše iskoristiti taj period do proljeća za poboljšanje odnosa sa svima. Trebalo bi da postoje mogućnosti da povećate svoje bogatstvo kroz investicije i poslovne dogovore. Vaša interesovanja i aktivnosti će se vjerovatno proširiti, uključujući dalje učenje ili putovanja na duže udaljenosti. Takođe možete postati više zainteresovani za religiju, duhovnost, politiku, društvena pitanja ili filozofiju.

Od marta ulazak Saturna u znak Ribe daje kvadrat koji napada Blizance i tada treba biti pažljiv na poslu posebno oko slaganja sa autoritetom.

Ovo je aspekat koji traži da više radite da biste postigli svoje ciljeve strpljenjem i upornošću. Može predstavljati prinudnu prekretnicu zbog teških tereta i testova karaktera. Ako su vaše ambicije osujećene, možda ćete morati da preispitate svoje ciljeve. Kada prođe ova izazovna i iscrpljujuća faza života, vaše samopouzdanje i entuzijazam će se vratiti.

Tada možete početi da gradite nove temelje sa većim osjećanjem svrhe. S kraja marta kada se Blizanci oslobode retro Marsa mogu očekivati više finansija ali i izdataka.

Mnogi Blizanci će biti unapređeni ali i oni koji su nezaposleni konačno će da potpišu poslovni ugovor. Ovo nije period za odlazak u inostranstvo ali od druge polovine godine može očekivati pozive prijatelja ili rodbine da daleki put.

LJUBAV:

Vaša direktnost i samopouzdanje čine početak godine odličnim vremenom za pokretanje novih projekata u vašem ličnom životu i karijeri. Intimni odnosi će imati koristi od vašeg šarma i harizme. Vaša harizma će biti jaka, a drugi će vas smatrati privlačnijim nego inače. Najbolje bi bilo da imate partnera Ovna ili Škorpiju jer ćete naći zajednička interesovanja. Žene Blizanci će isijavati posebnu privlačnu energiju, dok muškarci kao nikad do sada pokazivati svoju alfa mužjak stranu. Ljetnji period može biti interesantan zbog uticaja Mjesečevog čvora u 12. polju koji donosi karmičke ljubavi.

ZDRAVLJE:

Ovo je godina kada morate posebno obratiti pažnju na zdravlje. Ne samo zbog retrogradnog Marsa već i zbog Saturna koji će praviti kvadrat sa vašim znakom. To su obično oboljenja koja se vraćaju, nešto što nije ranije liječeno sada traži svoje rješenje. Osetljivo polje je polje stomaka, donji ekstremiteti. Treba biti pažljiv sa respirativnim sistemom, sinusima. Savjetuje se svjež vazduh, priroda, nikako zatvoreni, mračni prostori puni dima, ustajalog vazduha.