Devica 23.8.-22.9.

POSAO:

Delujete izrazito odlučno, zahtevno i veoma vešto se prilagođavate promenama i novim dešavanjima na poslovnoj sceni. Vaša tipična reakcija na različite izazove je promišljena i potvrdna. Postavili ste jasne standarde za sebe i radite na izradi planova koji se zasnivaju na proverenim informacijama. Već krajem januara, tokom februara i početkom marta očekujte uspešne rezultate. Trudite se da unapredite svoje znanje, stičete iskustvo i postižete važne ciljeve. U periodu od kraja aprila, kroz maj i jun, očekuju vas dvostruki pozitivni rezultati i uspesi na koje ćete biti ponosni pred okolinom. Ako se bavite oblastima kao što su obrazovanje, mediji, ekonomija, trgovina ili turizam, možete očekivati priznanja, posebno od septembra do kraja godine. Ovo je takođe povoljan period za različita takmičenja, javne uspehe, investicije i saradnju sa inostranstvom ili strancima.

LJUBAV:

Već na početku godine možete osetiti prijatne promene, budući da će se situacija u ljubavnom životu unaprediti u poređenju s prethodnim periodom. U skladu s vašim emotivnim statusom, godinama i različitim interesima, možete uživati u bliskom društvu nekog posebnog. Očekuje vas velika radost i ljubavna sreća od 14. januara, kao i od 5. marta do 4. aprila. Ako ste u dužoj vezi, moguće su odluke koje se tiču zajedničkog ili bračnog života. Za one koji su slobodni, vreme od 7. avgusta do 11. septembra predstavlja period u kojem treba obratiti pažnju na nove kontakte i ljubavne mogućnosti. Tokom avgusta i septembra, posebno dok Venera tranzitira kroz vaše sazvežđe, očekuju vas veoma prijatna dešavanja i nova sreća. Takođe, od 22. novembra do 17. decembra ćete imati sjajnu priliku ponovno uživati u ljubavnoj ili porodičnoj sreći. Shvatićete koliko vam je potreban osećaj bliskosti i emotivne podrške, čak i kada delujete samouvereno i sigurno.

ZDRAVLJE:

Potrudite se da promenite neke možda loše navike kao što su: nepravilna ishrana, preterano psiho-fizičko iscrpljivanje ili učestvovanje u stresnim situacijama. Obratite pažnju na rad srca, nivo pritiska i cirkulaciju. Moguće su i prolazne stomačne iritacije, smetnje u varenju hrane i podložnost na neke virusne infekcije. Budite oprezniji i pažljiviji u periodu od 23. februara do 11. marta, početkom juna, zatim sredinom avgusta, kao i u drugoj polovini decembra meseca.