Devica 23.8.-22.9.

POSAO:

Djevice kao vrijedan znak imaće priliku da ovu godinu pretvore u jednu od boljih što se posla tiče. Pomračenje Sunca u aprilu u znaku Ovna daće dobar aspekat za energiju, inicijativu i kreativnost. Povećana lična moć i uticaj pomažu u samopromociji i postizanju ciljeva. Vaše samopouzdanje i entuzijazam će impresionirati mnoge.

Međutim u daljem tranzitu planeta imamo aspekat koji će da sve Djevice na neki način blokira a to je Saturn u Ribama koji će biti opozicija prvoj i drugoj dekadi tokom godine. Ne bi bilo loše da Djevice povedu računa sa kim stupaju u poslovni odnos. Dokumenta su od presudnog značaja a posebno kada je period retrogradnog Merkura, a na šta treba obratiti pažnju tokom cijele godine. Djevice mogu biti u svakom poslu dobre ali tokom godine zbog Jupitera u Biku od proljeća je najbolje da se bave hranom, zdravim načinom života, suplementima ili domaćom kuhinjom. Mjesečeva eklipsa u oktobru u znaku Bika daće da se mnoge žene bave ljepotom, garderobom, kozmetikom ili brigom o drugima.

Ne bismo smeli da izostavimo retrogradni Mars u Blizancima koji je u lošem aspektu u odnosu na Djevicu bar dok ne izađe iz tog znaka. Saobraćaj, komunikacije, dokumenta, posjeta inostranstvu je nešto što je osetljivo u prvom dijelu godine, kasnije kada se oslobodi taj aspekat trebalo bi se pokrenuti na bolje.

LJUBAV:

Do marta možete biti opušteni ali ulaskom Saturna u znak Ribe daće otežanja na polju ljubavi i braka. Saturn nije laka planeta jer daje razvode, odvajanje od voljene osobe, bol, tugu, bolest, besparicu, ponekad i smrt. Djevice mogu očekivati olakšanje od maja kada Jupiter uđe u znak Bika i kada se napravi zemljani trougao aspekat koji će sigurno da olakša opoziciju sa Saturnom. Ovi aspekti su posebno važni za one koji su u braku ili u vezi dok će slobodnim Djevicama proljeće biti bolje za ljubav, za poznanstvo ukoliko su dugo bili sami ili odlazak u drugu zemlju gdje mogu da pronađu svoju srodnu dušu. Treba obratiti pažnju i na pomračenje Mjeseca u oktobru kada emocije mogu da se iskristališu, zapravo, gdje ovaj znak ima priliku da zaista osjeti pravu ljubav i prepozna ono nešto što traži u životu.

ZDRAVLJE:

Djevice moraju da pripaze na ishranu, posebno skoloni artritisu, organizam koji ima viška kiseline u sebi mora da promeni pod hitno način ishrane jer u toku ove dve i po godine koliko planeta Saturn boravi u znaku Ribe i pravi opoziciju sa Djevicom može doći do problema sa zdravljem pa čak i do hiruške intervencije.