Djevica 23.8.-22.9.

Ljubav:

Odnosi u dužim emotivnim vezama, a naročito brakovima su u prvoj dekadi mjeseca povremeno službeni. Neće biti svađa niti bilo kakvih razmirica između vas dvoje, već prije jedne vrste zahlađenja i udaljenosti. Dobro je što ova situacija neće dugo trajati, a zamijeniće je neki romantični i nježni momenti, na kojima ćete najviše vi potencirati. Partner će se u sve ovo sa zadovoljstvom uključiti i uglavnom je ostatak mjeseca između vas dvoje dobar.

Slobodni, tokom prve dvije dekade marta neće se dešavati ništa posebno, bar ne veza kojoj se nadate. Da, probudit se u vama žestoke strasti, ali je malo vjerovatno da ćete predmet svoje žudnje uspjeti i da osvojite. Međutim, 20. marta se situacija već okreće u vašu korist. Zadnja dekada vam donosi veliki broj flertova, osvajanja i jednu ludu zabavu.

Posao:

Prva dekada marta neće biti dobra za vaše poslovne saradnje, ali ni za komunikaciju s ljudima s kojima radite, čak i nadređenima. Očekujte u ovim danima napetosti i probleme u poslovnom okruženju, ali ćete sa svim situacijama uspijevati lako izaći na kraj, jer vas vodi zamisao o onome šta želite postići. Znate šta su vam ciljevi i nećete dozvoliti da vas kratkotrajni problemi uspore u građenju šire slike. Napredujete bez zastoja. U suštini, druga dekada marta je najbolja za poslovno ostvarenje, pa u njoj i nezaposleni mogu pronaći nešto za sebe. Novčanim dijelom nećete biti u potpunosti zadovoljni, jer će prilivi biti povremeno “mršavi” a troškovi i obaveze su u porastu.

Zdravlje:

Stariji pripadnici znaka mogu imati problema sa variranjem pritiska, krvnim sudovima i cirkulacijom, posebno u prvoj polovini mjeseca. Mlađima se savjetuje više kretanja, ali rekreativci neka vode računa o povredama. Definitivno je potrebno da povedete više računa o prehrani, ne samo zbog viška kilograma, već i zbog probave koja vam povremeno pravi problem.

Razno:

Ako ste dugo željeli promijeniti posao, možete pokušati da to uraditi pred samo proljeće, da bi počeo novi životni ciklus. Takođe, možete napraviti promjene u svom izgledu koje će učiniti da se osjećate još bolje u svojoj koži.