Devica 23.8.-22.9.

Ljubav:

Merkur je retrogradan u vašem znaku, što vam donosi probleme u komunikaciji sa voljenima. Imate utiak da pričate jedno a da vas porodica i prijatelji razumeju sasvim drugačije, ne ulazite u konflikt. Posvetite se sebi, ne ulazite u konflit i pokušajte da ostanete samodisciplinovani. Pred slobodnima je prilika da obnove vezu iz prošlosti, razmislite dva puta.Nemojte žuriti sa ozvaničenjem iste, prepustite drugoj strani da pokaže inicijativu i potrudi se da ostvari zajedničke planove. Polako prođite kroz septembar, postavite fokus na sebe!

Posao:

Na poslovnom planu se  odlažu razgovori, pregovori oko odlaska u inostranstvo i važni ugovori. Ukoliko ste trebali da počnete sa novim poslovnim poduhvatima, isti se mogu odložiti za oktobar. Ostanite strpljivi, pruža vam se prilika da odmorite i usvojite produktivne navike. Pročitajte dva puta važna dokumenta, proveravajte gde su vam ključevi, lične stvari kako ne bi nešto izgubili tokom retro hoda Merkura. Očekuje vas stabilna finansijska situacija, bez većih promena.

Zdravlje:

Astmatičari i svi vi koji imate problema sa respiratornim organima morali biste da se pripazite velike vlažnosti u vazduhu,posebno ako dugo boravite u istoj prostoriji. Stižu hladniji dani i pozatvaraćemo se u kuće, a onda kreće kolo virusa, na šta vi posebno loše reagujete. Dakle savet je, što više boravka vani, u prirodi, dalje od grada, provetravajte prostorije i vetrite posteljinu. Svi ostali, manji problemi sa varenjem, kratkotrajni grčevi,moguć i crevni virus agresivnije prirode. uzimajte probiotik već sad, da pripremite telo ako krenu problemi.

Razno:

Retrogradni Merkur u vašem znaku prigušuje vaš obično oštar um i osetljivost orijentisanu na detalje, tako da se stvari trenutno kreću malo sporo. Možda postoje važni razgovori od kojih želite da krenete ili novi projekti na kojima želite da počnete da radite, ali trebalo bi da odvojite nekoliko nedelja da sve istražite i pregledate. Odvojite ovo vreme da pripremite savršen plan.