DRAMA: Totalna solarna eklipsa u Ovnu i lunarna u Vagi

Lunarna i solarna pomračenja 25. marta i 8. aprila će oživeti potisnute emocije i poslužiti kao podsetnici na ono što nam je potrebno za rast.

Trenutno se nalazimo na divljem talasu astrološke energije.

Zamislite ovo: burni retrogradni Merkura je na horizontu, dok se emocionalne i intenzivne vode sezone pomračenja mreškaju u pozadini. U ovom trenutku, možda se osećate kao da plovite kroz magloviti lavirint. Može biti teško razlikovati šta je stvarno, a šta nije, šta vaš um kaže nasuprot onoga što vaše srce oseća – i da li vam bivši stvarno nedostaje ili samo želi još jednu recku na zidu.

Pomračenja su kao supercharged verzije redovnih punih i novih meseci koje godišnje doživljavamo. Ovoga puta, događaju se 25. marta i 8. aprila, donoseći intenzivnu energiju Vage i Ovna, redom.

Prvo, imamo lunarno pomračenje na 5° Vage. Razmislite o tome kao o turbo-poboljšanju tipičnog punog meseca, pojačavajući taj poriv za čišćenjem i otpuštanjem stvari. Ova energija može dovesti do ključnih trenutaka u vašem životu, ali ovo je takođe vreme kada se stvari mogu zamutiti, i možda ćete se boriti da razdvojite istinu od iluzije usred ovih pojačanih emocija.

Baš kao što Zemlja blokira Sunce od Meseca tokom pomračenja, zamagljujući naš pogled na planete, ovaj period kosmičkog haosa takođe može dovesti do gubitka osećaja za realnost. Važno je obratiti pažnju na trenutke koji se mogu činiti preterano dramatičnim, ali nemojte se uvlačiti u vrtlog preterivanja. 

To su često signali neophodnih prekretnica u našim životima, bilo da je to prepoznavanje dugoročnih izazova ili dolazak neočekivanog buđenja. Kako god se pojavili, važno je da obratite pažnju na ove poruke. Pomračenja mogu biti razotkrivajuća, a lunarna imaju moć da iznesu potisnute emocije na površinu, ali na kraju služe kao podsetnici na ono što nam je potrebno za naš rast i evoluciju.

Ovo lunarno pomračenje ne samo da izaziva emocije. Sa retrogradnim Merkurom koji se nadvija, već osećamo njegove lekcije kako se približavaju: retrogradni Merkur ima dar za zatamljivanje naših misli i usporavanje naših mentalnih procesa, dodajući zbunjenost između racionalnosti i emocija. Štaviše, ova sezona pomračenja je snažno pod uticajem Hirona, asteroida koji predstavlja rane i isceljenje. Možda ćete osećati potrebu da razmotrite kako da izbegnete samopovređivanje. Hodite polako, posebno oko 25. marta, i budite ljubazni prema sebi i ljudima oko vas.

Sa Mesecom u Vagi tokom pomračenja, očekujte teme koje se tiču odnosa da preuzmu centralnu pozornicu. Prava priroda vaših odnosa može biti otkrivena, bilo da su jači nego što se očekivalo ili da se neka zmija krije u travi. Ključno je da vežbate strpljenje u svojim odnosima, bilo romantičnim ili na drugi način.

Pitajte se: da li preterujem u nekim stvarima? Postoji li nedostatak ravnoteže u dinamici? Da li zaista treba da se uključim u sukob sada? 

Iako je važno ne ostati u toksičnim situacijama, postupajte s oprezom, jer svi osećaju kosmički teret.

Redakciija: Moj astrolog TV