Kako da se pripremite za Retrogradni Merkur u aprilu?

Od 19. marta do 25. aprila, svakom od znakova Zodijaka biće bolje da dva puta meri, a jednom seče, odnosno, da pazi na reči koje izgovara.

Ponovo je došlo to vreme, ljudi – mrski period kada nam se stare ljubavi javljaju u porukama, rasporedi se pomute, avioni se propuste, i teret sveta deluje teže.

Da, prvi retrogradni Merkur u 2024. je pred nama, i pripremite se jer bi ovaj mogao biti divlja vožnja.

Zvanično počinje 1. aprila i traje do 25. aprila, ali ćemo osetiti njegove efekte već od 19. marta kada počinje period senke retrogradnog Merkura. Tokom perioda od 19. do 31. marta, obratite pažnju na eventualne tinjajuće probleme u svom životu, jer bi se tokom retrogradnog Merkura mogli pogoršati.

Kakva je situacija sa ovim retrogradnim Merkurom, i zašto se čini da će biti haotičniji nego obično?

Za početak, dešava se u vatrenom i dinamičnom znaku Ovna. Ovan, vladan Marsom, utiče na naše akcije, motivacije i strasti, čime ovaj retrogradni period dobija impulsivan i nemiran ton.

Naš savet? Lagano sa stvarima tokom retrogradnog Merkura, a posebno budite oprezni sa impulsivnim akcijama u narednih nekoliko nedelja. Dok energija Ovna gura ka brzim odlukama, zapamtite da to može zamutiti vaš sud, dovodeći do potencijalno brzopletih odluka.

Ovan takođe vlada identitetom kao prvim znakom Zodijaka, pa nemojte biti iznenađeni ako se suočavate sa pitanjima o sebi tokom ovog perioda. Oduprite se upadanju u samodvojstvo; umesto toga, posvetite vreme razmišljanju da li živite autentično. Lako je izgubiti sebe u svakodnevnoj rutini, a ovaj retrogradni period može izazvati dramu u raznim oblastima života.

Razmotrimo i našu asertivnost u komunikaciji. Razmišljanje pre govorenja biće ključno u narednih nekoliko nedelja. Sa Merkurom u Ovnu, razgovori mogu biti direktni i oštri, a nesporazumi su verovatniji tokom retrogradnog perioda. Dakle, uzmite trenutak da dišete pre nego što uđete u potencijalno kontroverzne dijaloge. Ovaj savet se odnosi na sve, ne samo na teške razgovore. Očekujte da će mentalni i komunikativni tok biti reaktivan, pa praktikujte strpljenje.

Pre nego što se upustimo u personalizovane horoskope, evo nekoliko stvari koje treba i ne treba raditi tokom retrogradnog perioda:

Treba: Vodite introspektivne razgovore kako biste se uverili da poštujete sebe i svoja lična uverenja/istine.

Ne treba: Nametajte svoja uverenja ili želje drugima.

Treba: Osigurajte da se vaš glas čuje i izrazite svoje misli.

Ne treba: Dominirati razgovorima; ostavite prostor za druge glasove.

Treba: Vežbajte tehnike disanja i druge tehnike koje vas uzemljuju.

Ne treba: Rano donositi zaključke ili donositi brzoplete odluke na osnovu trenutnih reakcija.

Zapamtite, za najtačnije čitanje, proverite svoj podznak – a za dodatne uvide, pogledajte i svoj sunčani i mesečev znak.

Ovan

Ovnovi, pripremite se za izazovni period retrogradnog Merkura koji je pred vama. Ovaj period može delovati malo preopterećujuće, sa pomračenjima koja otkrivaju nove aspekte vaše ličnosti i Merkurom koji dodaje zbunjujuću nijansu u celoj priči. Identitet i samopouzdanje dolaze u fokus tokom ovog perioda. Možda ćete osetiti želju da osvežite svoj izgled ili osvežite način na koji se predstavljate svetu. Alternativno, možda ćete naići na niz frustrirajućih prepreka, ostavljajući vas osećajem kao da se neprekidno borite protiv struje. Kao Ovanu, strpljenje vam nije uvek najjača strana, ali je sada više nego ikad ključno. Iskoristite ovaj period da se usporite i izbegnete sagorevanje dok se pripremate za nadolazeći retrogradni Merkur.

Bik

Tokom ovog perioda, vaši snovi, mašta i intuicija će biti pojačani. Iskoristite ovu priliku da se ponovo povežete sa svojim unutrašnjim bićem i iskoristite svoju suštinu. Vaš duh je intricirano povezan sa univerzumom, pa prioritizujte aktivnosti poput meditacije ili vođenja dnevnika kako biste usporili i reflektovali. Budite svesni pravljenja pretpostavki ili uživanja u melodrami – usmerite svoju energiju na ono što zaista ima značaja i izbegavajte ulaganje u nepostojeće probleme.

Blizanci

Tokom ovog retrogradnog Merkura, možda ćete se osećati malo van ravnoteže u narednih nekoliko nedelja. Budite oprezni sa konfliktima u vašoj zajednici i težite autonomiji bez prekoračenja granica (i ne dozvolite drugima da vas gaze, takođe!). Možda ćete se osećati kao usamljeni vuk, i to je sasvim u redu. Samo se uverite da vas ne guraju previše ili preterano utiču. Fokusirajte se na proširenje svesti o vašim ciljevima i pronalaženju više autonomije u njihovom ostvarivanju.

Rak

Možda ćete osetiti tenzije u svojoj karijeri tokom ovog retrogradnog perioda. Kao negujuća osoba, prirodno je da prioritizujete druge, ali sada je vreme da razmislite kako vaše akcije odgovaraju vašim vlastitim ciljevima i aspiracijama. Budite oprezni pri ulasku u nove poslovne poduhvate, jer Merkur može izazvati nepotrebnu dramu. Budite strpljivi sa svojim kolegama i sobom. Ako posao ne napreduje onako brzo kao što biste želeli, shvatite to kao znak od univerzuma da usporite. S druge strane, ako se stvari kreću previše brzo i osećate se preplavljenim, shvatite to kao znak da delegirate zadatke. Iskoristite ovu priliku da se uverite da se vaš trud i napor cene i poštuju.

Lav

Možda ćete početi da dovodite u pitanje svoja uverenja, što je ključno za lični rast. Očekujte konfuziju i anksioznost tokom ovog perioda. Budite oprezni prilikom putovanja ili odlaska na putovanja – iako nije zabranjeno, postupajte pažljivo. Izbegavajte da postanete previše ekstrovertni i izgubite se iz vida svoje okoline. Iako imate moć da definišete svoje vrednosti, zapamtite da i drugi imaju svoju autonomiju. Nemojte zaboraviti da učenje često dolazi iz povezivanja sa drugima.

Devica

Tokom ovog perioda, možda ćete otkriti neke duboko ukorenjene traume ili skrivene aspekte sebe. Nemojte ih potiskivati – umesto toga, suočite se sa svojim unutrašnjim demonima direktno. Ovaj retrogradni Merkur vas podstiče da sagledate šta vas sprečava da napredujete. Da li izbegavate suočavanje sa pitanjima koja teže na vaš um? Toplo preporučujem vođenje dnevnika, traženje terapije ili vođenje onih teških razgovora koje izbegavate. Ključno je da prioritizujete svoje blagostanje i adresirate svoje potrebe kao pojedinac.

Vaga

Interakcije sa drugima mogu se suočiti sa izazovima tokom ovog perioda. Poslovni ugovori, posebno, mogu biti problematični, pa je važno da temeljno pregledate sve dokumente pre potpisivanja. Budite posebno obazrivi prema svom partneru ako ste u braku, i ako planirate veridbu ili venčanje, ne brinite – sve ide dalje! Samo se uverite da su svi dogovori pristupljeni sa strpljenjem i pažnjom. Napetosti u odnosima mogu se pojaviti, pa obratite pažnju na to kako se asertivno ponašate sa partnerom.

Škorpija

Tokom ovog retrogradnog Merkura, možda ćete osećati tromost, pa je važno usporiti svoj ritam. Ohrabrujem vas da delujete s namerom i uspostavite strategije kako biste izbegli sagorevanje. To može značiti smanjenje radnih obaveza, opuštanje u teretani ili posebno paziti da ne obole. Uzmite trenutak da pregledate svoj raspored i identifikujete zadatke koje možete delegirati ili potpuno ukloniti. Sa potencijalnom konfuzijom i nesporazumima u vazduhu, budite strpljivi i preuzmite kontrolu nad svojim danima po svojim uslovima.

Strelac

Spremite se, jer se ovaj retrogradni period zagreva za vas. Pazite na ponovno pojavljivanje starih vatri, jer je to klasična situacija za retrogradni Merkur. Iskoristite ovaj period da razmislite o pitanjima koja se odnose na vaše strasti. Da li ste previše impulsivni u ljubavi? Možda se previše prepustite, ili možda se uzdržavate od usvajanja svoje autonomije i pronalaženja radosti. Ne dozvolite sebi neograničenost tokom ovog perioda, ali se ipak posvetite sebi da se ponovo povežete sa onim što vam donosi sreću. Zapamtite, vi kontrolišete svoje zadovoljstvo, ali uvek poštujte druge u tom procesu.

Jarac

Vi ste prirodno vođeni na poslu, ali sada je vreme da se fokusirate na kućne probleme. Retrogradni period može izazvati dramu, bilo da je reč o porodičnim problemima ili kućnim pitanjima poput curenja slavine. Izbegavajte reakcije na kolenima. Iskoristite ovaj period da pospremite i rešite dugotrajne probleme kako ne biste kasnije bili preplavljeni. Razmislite o svojoj ulozi kod kuće i svojim odgovornostima. Delujte s namerom bez žurbe ili kraćenja. Strpljenje je ključno da biste izbegli nepotrebni stres tokom ovog perioda.

Vodolija

Vodolije, spremite se za period u kojem će vaš stil komunikacije i misaoni procesi doći u fokus. Vi ste prirodno direktni, što je snaga, ali možda ćete primetiti povećane nesporazume i nesporazume. Dok Arijeva energija podstiče direktnost, retrogradni period može učiniti vaš pristup previše agresivnim. Razmislite o tome kako dajete i primate informacije. Možete li samouvereno podeliti svoj pogled dok istovremeno ostavljate prostor za druge? Prigrlite svoju humanitarnu prirodu da biste podstakli harmoniju tokom ovog perioda.

Ribe

Ribe, usred vašeg kontinuiranog puta transformacije, ovaj tranzit donosi još jedan talas promena. Vreme je da ponovo procenite svoj odnos sa materijalnim posedima i finansijama. Iako Ribe nisu sklone analitičkim aktivnostima, prihvatite ovaj period kao priliku da smanjite budžet i navike trošenja. Uticaj Ovna može vas navesti na impulsivnost, pa budite budni i razmotrite gde su potrebne prilagodbe. Osim toga, možda ćete se boriti da izrazite svoje želje i vrednost. Da li pasivno čekate da se stvari dese? Iskoristite ovaj retrogradni Merkur da istražite i asertivno težite svojim ciljevima i željama.

Redakciija: Moj astrolog TV