Lav 23.7.-22.8.

POSAO:

Položaj Saturna u Vodoliji donio je dosta muke Lavovima. Dvije godine u nazad Lavovi su imali problema na svim nivoima posebno na polju braka i zakona. Ove godine Saturn napušta Vodoliju i odlazi u znak Ribe a prilike se mijenjaju u korist ovog znaka. Treća dekada ovog znaka može biti optrećena uticajem Saturna sve do marta i ne bi bilo dobro započinjati bilo šta važno od poslova. Za Lavove važan je period prelaska Plutona iz znaka Jarca u znak Vodolije koji će vjerovatno dramatično povećati potrebu Lava da kontrolišete svoj život i živote ljudi oko sebe.

Lav bi trebalo da nauči kako da koristi svoju moć u odnosima, pronađe balans između zalaganja za svoja prava i kontrolisanja drugih. Rođeni 23. jula ove godine najmoćnije će osjećati Pluton. Rođeni od 24. jula do 2. avgusta jače ga osećaju u narednim godina.

Od janura Jupiter ulazi u znak Ovan i tu se pravi takozvani trigon ili dobar aspekat. Samopouzdanje, avanturistički duh će omogućiti ovom znaku da se pokrene, da mu se vrata poslova otvore a finansije konačno stabilizuju. Ovo je idealan period da se Lavovi otvore i svoje kreativne ideje sprovedu u djelo.

Mnogima će inostranstvo biti inspiracija, nov život ili samo povremen posao u drugoj zemlji.

LJUBAV:

Poznato da je Lav znak ljubavi, tako i očekivanja na tom planu mogu biti velika. Saturn je u prethodnom periodu vladao sedmim poljem, poljem partnerstva što je donijelo raskid ili fizičko odvajanje od partnera tako da će naredna godina biti ipak bolja u smislu manjeg pritiska, testiranja.

Da bi veza ili brak uspjeli biće potrebno preispitivanje, pročišćenje kroz emocije. Pluton u Vodoliji daće tu duboku analizu. Promjena sistema vrijednosti je jedan od važnijih faktora za ovaj znak jer tu leži iscjeljenje u emotivno smislu. Sa Marsom u Blizancima u dobrom aspektu možemo očekivati bolju komunikaciju sa partnerom. Daljim tranzitom Marsa a posebno od maja kada on uđe u sam znak Lava očekivanja su velika, kako kroz zabavu, dobro društvo tako i kroz novo poznanstvo koje tokom godine može da preraste u ozbiljnu vezu ili brak. Lav koji poželi da mu se vrati stara ljubav neka očekuje to u drugoj polovini godine.

ZDRAVLJE:

Zdravlje je osetljivo kroz gornji dio tijela ali su nervoze, nerviranja prisutni i dalje, zbog toga možete imati problem sa štitnom žlezdom, glasom, glasnim žicama.

Izbegavajte mjesta koja su predisponirana za nasilje, svađu, demonstracije.