POSLJEDNJI RETROGRADNI MERKUR U 2022. KREĆE 29. DECEMBRA: Najviše će uticati na ova ČETIRI ZNAKA, a 18. januara desiće se nešto što će UBLAŽITI NJEGOVU ŠTETU

Posljednji retrogradni Merkur počinje 29. decembra i trajaće do osmog februara. Njegov uticaj najviše će osjetiti četiri horoskopska znaka, a djelovaće na sve.

S obzirom na to da je Jarac horoskopski znak discipline i marljivog rada, ova retrogradnost će imati dubok uticaj na posao i karijeru.

Jarac je kardinalni zemljani znak koji često daje prednost ostvarenju ciljeva nauštrb kratkotrajnim zadovoljstvima čak ako to zahtjeva i određeno “žrtvovanje”.

Dok Merkur retogradno hoda kroz znak Jarca, možda ćete imati potrebu da dodatno pojačate svoje ciljeve. Iako pomenute Jarčeve osobine često dovode do uspjeha, dok traje težak aspekt možda će im upravo one otežavati uživanje u postignutom. Ali ima i dobrih strana.

Najbolji način za “borbu” protiv retrogradnog Merkura u znaku Jarca, jeste da koristite sve najbolje osobine ovog znaka: predanost, pragmatičnost, pouzdanost.

Ako se držite svojih riječi i budete realni u procjeni šta možete da postignete, manje ćete osjetiti uticaj nepovoljnog tranzita.

Tu je još jedna srećna okolnost, Merkur će se 18. januara zaustaviti na osmom stepenu 10. horoskopskog znaka će ublažiti haos sve do kraja retrogradnog hoda planete komunikacije osmog februara.

Znaci na koje će najviše djelovati retogradni Merkur

Rak: pripadnici ovog znaka imali su sjajnu godinu, zahvaljujući Jupiterovom putovanju kroz njihovu 10. kuću karijere i ambicija. Desile su im se važne prekretnice i veliki uspjesi.

Retogradni Merkur nateraće ih da razmisle o ljudima iz svog bliskog okruženja.

Budući da je Merkur retrogradan u njihovoj sedmoj kući partnerstva, to bi moglo da izazove nesporazume pa čak i sukobe, naročito ako postoje nerešeni problemi iz prethodnih veza. Zapravo, ova retrogradnost može čak uzrokovati vraćanje bivših partnera.

Poslije 18. januara drama će se smiriti, a posle osmog februara, Rakovi će znati sa kime žele da dele svakodnevnicu. Vrijeme je i da podignu standarde, jer su ih tokom 2022. mučile toksične veze.

Blizanci: retrogradni Merkur uvijek ima uticaja na Blizance jer je on njihova vladajuća planeta.

Kada počne usporen hod ove planete kroz osmu kuću Blizanaca, to će se negativno odraziti na njihov seksualni život ali će ih i motivisati da preispitaju način na koji ispoljavaju svoju seksualnost.

Postoje šanse da im se vrati ljubavnik iz prošlosti pa čak i da reše stare razmirice, piše stylecaster.com.

Poslije 18. januara biće konačno spremni da prekinu vezu sa nečim što ih je sputavalo. U astrologiji osma kuća vlada i transformacijom, što znači da se nešto mora zameniti nečim boljem. Neka se ne plaše promena.

Djevica: Merkur je vladajuća planeta i šestog horoskopskog znaka Djevice.

Retogradni Merku zahvatiće njihovu petu kuću zadovoljstva, kreativnosti i radosti pa će se pitati šta ih to zaista čini srećnim.

Ako odjednom više ne osećate privlačnost prema nečemu ili nekome, to bi mogao da bude znak da ste spremni da probate nešto novo.

Posle 18. januara, stvari će se preokrenuti. Talas nezadovljstva zamijeniće entuzijazam bez granica, bilo da se radi o ljubavi ili nekom kreativnom poslovnom projektu.

Jarac: retrogradni Merku rpolaziće kroz prvu kuću Jarčeva što znači da će mnogo obraćati pažnju na mišljenja drugih i da će njihova slika o sebi samima biti poljuljana.

Trudiće se po svaku cijenu da budu savršeni što je uzaludan i bespotreban cilj.

A onda će se od 18. januara sve promeniti, vratiće staro samopouzdanje i do kraja tranzita postajati sve sigurniji i sigurniji u sebe.

Izvor: BlicŽena