Rak 21.6-22.7.

POSAO:

Mars na početku godine je u 12. polju znaka Raka i daje pomalo konfuziju ovom znaku te su mogući razni problemi na poslu od loše komunikacije do ostajanja bez radnog mesta, mada se ovdje savjetuje da osoba bude pažljiva i sama da dobro razmotri svoje odluke, a nikako da upadne u fazu gdje će joj drugi određivati šta i kako da radi.

Pomračenje Sunca u aprilu u znaku Ovana na generalnom nivou daće velike promjene na poslovnom planu ali kao i svako pomraćenje treba biti oprezan oko ulaganja posebno kada su nekretnine u pitanju. Satrurnov trigon od marta do marta naredne godine može mnogo da pomogne ovom znaku. Gradite sigurne temelje u godinama koje dolaze ispred vas. Kupovina, gradnja, promjena stana, prodaja ili renoviranje je nešto što će vas okupirati tokom godine. Ukoliko imate svoju firmu ili planirate otvaranje nove sada je vrijeme. Vi ste sposobni da zaradite onda kada drugi misle da je kraj. Jupiter koji će preći u znak Bika tokom proljeća i daje dobre aspekte ovom znaku, tako da možemo reći da će Rak imati koliko toliko solidnu godinu na poslovnom planu.

Rakovi koji žele da putuju u inostranstvo ili vide sebe negdje daleko, imaju priliku da svoj san ostvare. U oktobru kada će se desiti Mjesečeva eklipsa u znaku Bika važno je obratiti pažnju na novac. Tada nisu povoljni aspekti za ulaganje bar dok ne prođe udarni dio pomračenja a to je oko mjesec dana.

LJUBAV:

Kada Mars pređe u znak Lava, Rakovi će imati više samopouzdanja i više fizičke energije da se suoče sa problemima koji su ispred njega. Ljetnji period je pod uticajem Južnog čvora u Škorpiji zbog čega će taj period biti pun izazova, tajnih ljubavnih veza, ali može donijeti i problematične veze gdje je partner posesivan, ljubomoran i ne zna šta hoće. Izlaskom iz tog perioda ostatak godine može biti mirniji period a to je najvažnije za jednog emotivno osetljivog Raka.

ZDRAVLJE:

Period Marsa u Raku je osjetljiv za ovaj znak jer daje problem upravo onih organa koji vladaju znakom a to je želudac. Čuvajte se psihosomatskih tegoba.