Retrogradna Venera 2023.

Venera je planeta vladar sazviježđa Bika. Njen noćni domicil. Dok je njen dnevni domicil Vaga.

Simboliše privlačnost, sklad i ljepotu u odnosu na spoljašnji svijet. Njen dan koji joj po prirodi pripada je petak.

Ona je planeta ljubavi, planeta komunikacije i lijepih odnosa, ali isto tako može da uzrokuje lijenost, pasivnost, kao i probleme u vezama.

Venera koja je u simbolima lijepa žena, koja je simbol raskoši i svega što je lijepo može da izazove probleme na raznim poljima kada je u svom retrogradnom kretanju.

Ona svoj retrogradni pohod kreće 20. jula i ostaće tamo sve do 06. septembra 2023. godine.

Ove godine donijeće pregršt izazova, stare ljubavi kao i neke nove početke koju mogu biti iluzorni, jer sama po sebi, naša planeta ljubavi nije racionalna.

Velika iskušenja možete da očekujete već od 15. jula ove godine, najprije na polju komunikacije i ličnih odnosa.

Bikovi da paze na svoj materijalni izvor prihoda, da ne srljaju i ne donose impulsivne odluke.

Ljeto može da donese vrtoglavu ljubavnu romansu pripadnicima Lavova, Vodolija, Bikova i Škorpijama.

U početku ćete vjerovatno uživati i osjećati leptiriće u zraku, ali baš kada se vaša nova veza zahukta i krene da cvijeta, duhovi prošlosti mogu da zakucaju na vrata.

Glavna fukcija Venere jeste da povezuje, gradi, uživa i ljubi. Njen retrogradni hod donijeće puno veza koje su izgrađene na pogrešnim temeljima. Puno nepotrebnih estetskih tretmana, zato budite oprezni ako se već odlučite da promijenite lični opis u periodu Retrogradne Venere.

Ona predstavlja i užitak primanja, darivanja, ali se u tokom ovog perioda ne preporučuje da pozajmljujete novac, jer bi mogli da ostanete kratkih rukava.

Nije ipak sve tako sivo, dobra strana ovog tranzita jeste što će se mnogi osvijestiti, naći novi životni smisao ili konačno shvatiti da nemaju šta tražiti na starim ruševinama prošlosti.

Astrolog: Maja Kuruzović