Retrogradni Mars u Blizancima – vrijeme za preslagivanje životnih okolnosti

S retrogradnim Marsom, u znaku kojim vlada Merkur, možemo očekivati neke nedorečenosti, zaplete, neprilike ili odgode u komunikaciji, kretanju ili saobraćaju. Moguće je da riječi podignu jaku ljutnju. Ne ulazite u konflikte i rasprave koje ne vode nigdje. Ako se planovi i želje ne ostvaruju, pričekajte malo da se stvari preslože i bolje poslože.

Od 30. oktobra do 12. januara naredne godine Mars u Blizancima kreće se unazad. Posljednji put Mars je promijenio svoju putanju dok je bio u Ovnu od septembra do novembra 2020. pa smo imali priliku iskusiti i osjetiti što ovaj uticaj može značiti za nas i naše živote.

Kako djelujemo? Gdje ulažemo energiju i na koji način to činimo? Kako se krećemo kroz život? Kako pronaći mir s nekim situacijama iz prošlosti?

Kroz predstojeće razdoblje dobro je malo usporiti, preispitati, revidirati, promijeniti ili popraviti ono što ne funkcioniše. Povucite energiju. Ne ulazite u konflikte i rasprave koje ne vode nigdje. Ako se planovi i želje ne ostvaruju, pričekajte malo da se stvari preslože i bolje poslože.

S retrogradnim Marsom u znaku kojim vlada Merkur, možemo očekivati neke nedorečenosti, zaplete, neprilike ili odgode u komunikaciji, kretanju ili prometu.

Moguće je da riječi podignu jaku ljutnju. Potisnuta ljutnja sada lako eksplodira. Kao da je izvan kontrole. Izgovorimo bez razmišljanja, povrijedimo, a tek kad se smirimo postanemo svjesni što se dogodilo.

Problemi s internetom, društvenim mrežama, teškoće sa ličnim vozilom ili u odnosima sa komšijama, bliskim rođacima je nešto što će nas pratiti u narednim mjesecima.

U fokus dolaze sve teme koje su vezane uz škole i obrazovne institucije, kao i uz pitanja koja su vezana uz daljnje obrazovanje.

Šta raditi u narednim mjesecima?

  • Pokušajte manje vremena provoditi uz telefon i televizor. Koristite slobodno vrijeme za šetnju i rekreaciju.
  • Pazite na ključeve i osobne dokumente.
  • Budite oprezniji u prometu i kretanju.
  • Provjerite ispravnost osobnog vozila.
  • Zaštitite računalo od virusa.
  • Nemojte kupovati novi mobitel, auto ili računalo.

Izvor: Atma.hr