RIBE: Izgubljeni u sanjarenju ili u iluzijama?

Ribe su poznate kao kosmički kadeti zodijaka – često ih opisuju kao maštovite sanjare, vidovnjake, empate ili osetljive plačljivce. Oni cene življenje u trenutku, ali za mnoge Ribe, to znači gubitak pragmatičnih detalja koji čine život funkcionalnim, a koje oni smatraju potpuno običnim.

Ribe uživaju u maštanju i uvek zamišljaju prelepe filmske scenarije koje zapravo ne pokušavaju da ostvare. Što se više približite Ribi, više ćete otkriti njihov neprekidni, složeni unutrašnji monolog besmislenih iluzija.

Riba će radije samo razmišljati o svom idealnom venčanju umesto da ažurira svoj Tinder profil ili sakupi hrabrost da razgovara sa drugim singl osobama.

Riba smatra “profesionalnim razvojem” vizualizaciju svog posla iz umesto da uloži stvarni trud. Ona pravi “mudbordove” o preuređenju svog doma, ali odlaže odlazak u IKEU kako bi to ostvarila.

Nemojte gubiti vreme tražeći od Ribe da ustane i uradi nešto – većinu realnih stvari Riba će biti odbiti. Bolje je samo osmehnuti se i klimnuti dok oni brbljaju o svojim snovima za bolje sutra.

(Hej, moglo bi biti gore – mogli biste biti zaglavljeni sa Strelcem dok drži 20-minutno predavanje o CrossFitu!)

Ribe su nemoguće za uhvatiti kada je reč o planiranju. Ako želite to shvatiti lično do kraja života, možete, ali bilo bi gubitak vremena. Bolje je jednostavno planirati da će vaša Riba kasniti. Obično kasne na grupne večere ili velike zabave, ali nekako, uspevaju da budu tačne za predstave ili filmove jer ne žele propustiti ni minut bajkovitih priča. 

Ako Riba zaboravi da odgovori na poruku ili otkaže planove koje su napravili prošle nedelje, to je samo zato što im se desila neka magija koju su morali da dožive. Nažalost, to ostavlja ostatak nas na cedilu i bez mogućnosti da se oslonimo na naše nepouzdane riblje prijatelje.

Ribe su duboko osetljive, što objašnjava zašto mogu biti promenjive osobe koje menjaju svoje ličnosti ili prilagođavaju svoje manire da bi bolje odgovarali tuđim ukusima. Uvek možete prepoznati Ribu po njihovoj različitoj, nekoherentnoj garderobi – kupuju odeću da bi zadobili odobravanje određenih prijatelja umesto da se izraze: Nosiće sve crno oko svojih gotičkih prijatelja, a onda se obuku od glave do pete u Zaru oko fenseraja.

U širem smislu, osetljivost Ribe je dvosekli mač – često žrtvuju svoju autentičnost da bi udovoljili tuđim željama i hirovima. Ribe su tako u skladu sa potrebama drugih da svoja osećanja stavljaju na drugo mesto i odbijaju da otvoreno govore o svojim problemima – time povređujući sebe i svoje prijatelje.

Ribe u ljubavi i poslu

Kada Riba dosegne svoju tačku pucanja – posebno u romantičnim odnosima – njihovi sukobi sa drugim ljudima mogu se opisati kao “olimpijada potlačenosti”, gde imate osećaj da se takmičite oko toga ko je više patnje doživeo u životu.

Ljudi rođeni pod ovim znakom imaju nezdravu tendenciju da zadrže svu svoju bol unutra, iako podstiču sve ostale da budu otvoreni u vezi sa svojim osećanjima. Riba će biti prva osoba na zabavi koja će se brinuti o pijanom prijatelju ili utešiti druga koji je upravo prekinuo vezu, ali će biti poslednja osoba koja će govoriti o svojim problemima.

Kada Riba konačno otvori svoje probleme, to je zato što su stvari već toliko iskomplikovane. Tako da ono što bi trebalo da bude jednostavno izveštavanje o tome kako su stvari postale toliko loše, pretvara se u slabo opravdanje – ili još gore, eksploataciju traume – da bi se izbegao mediokritet.

Na primer, Riba će doživeti smrt u porodici, ali neće nikome reći na poslu jer se njihovi kolege nose sa svojim problemima. Preuzeće dodatne projekte i reći će sebi da može da podnese, ali u stvarnosti – puca.

Ribe želi olakšanje nakon što podele svoju duboku, tamnu traumu, ali se uvrede ako neko drugi to učini. Neke Ribe će otići korak dalje i odlučiti da više nikada neće otvoriti svoje srce, zakopavajući svoju traumu i emocije dok ih neki novi problem ne natera da to učine. 

li Ribe nemaju pojma koliko je frustrirajuće osećati da su, da su ranije podelili istinu sa vama, mogli da pomognu! To je problem sa Ribama – iako su uvek prve koje nude pomoć, potpuno su nesvesne činjenice da im drugi mogu pomoći.

Na poslu, Ribe vole da stave srećan izraz lica i razgovaraju o budućnosti kompanije – ali njihov optimizam može biti previše. Na neki način, ubede sebe da će svi konkurenti nestati iz vazduha, nove startapove neće poremetiti tržište i kompaniji fali samo jedna sjajna ideja od bogatstva.

Konačno, svi u razgovorima na poslu sa Ribama počinju da kolutaju očima, i šef prekida Ribu da aludira na to da ono što kompaniji zapravo treba je da neki zaposleni prestanu da izbegavaju interne sastanke, dođu na posao na vreme i ispune dosadne rokove.

Nakon izjave usmerene na Ribu, nastaje neugodna tišina, ali oni to ne primećuju jer su previše zauzeti čitanjem članaka dok se pretvaraju da “odgovaraju na mejlove”.

U ljubavi, Riba je sklon da u telu klasičnog slučaja zaljubljivanja više u ideju osobe nego u njihovu stvarnost. Ribe su prirodno romantične i lako se zaljube u udvarače koji ih uzbude maštom.

Traže ljude koji odgovaraju njihovoj viziji “idealnog” partnera – obično kreativne ljude koji izvlače romantične gestove, poput dolaska na sastanak sa cvećem – ali često privlače manipulativne likove koji mogu pročitati želje Ribe kao otvorenu knjigu i prevariti svoj put do veze sa njima.

Riba neće shvatiti ovu dinamiku dok ne bude prekasno, i često će se osećati iskorišćeno ili oštećeno ljubavlju. U svetu ima mnogo gadova koji su više zainteresovani za igrice nego za pravu ljubav – nažalost, Riba će ih sve zabavljati u svom pokušaju da pronađe pravu ljubav.

Riba je vodeni znak, predstavljen sa dva riba koje plivaju u suprotnim pravcima. Voda je element koji simbolizuje emocije, i Riba može osetiti emotivne struje u prostoriji bolje od bilo koga drugog.

Često su najviše privučeni divljim i ekscentričnim tipovima umetnika koji stvaraju najveće talase – i dok je to sjajno za noć koju nikada nećete zaboraviti, ovaj tip ličnosti možda nije onaj na koji možete računati kada stvari postanu teške.

Kada je reč o odnosima – romantičnim ili drugim – Riba mora više da se potrudi da prepozna svoje fantazije i proceni svoju stvarnost.

Sezona Riba (19. februar – 20. mart) poklapa se sa kasnom zimom, kada zamrznuta zemlja počinje da se otapa i pravi mesta za proleće. 

To je uzbudljivo doba godine kada svi očekujemo cvetanje cveća. Ovaj optimizam je suština Ribe, koja uvek može osetiti prve naznake predstojeće promene. Ali Riba mora da zapamti da uzbuđenje nije dovoljno dobar izgovor da napusti brigu o sebi i težak rad. Iako svi jedva čekamo proleće, još uvek moramo da se umotamo u ogromne kapute dok ono ne dođe. Ne čini vam dobro da trčite u hladan, mračan zimski dan da biste proslavili stvari koje se još nisu desile.

Redakciija: Moj astrolog TV