Škorpija 23.10-21.11.

Ljubav:

Strasti i želje koje vas već neko vrijeme kidaju prema osobi s kojom ste u prijateljskom odnosu, ili ste je upoznali preko prijatelja, nećete moći još dugo držati u sebi. Blokada u vama mora “pući” a to će se dogoditi od 6. marta. Venera u drugoj dekadi ulazi u vaš polje ljubavi, ali ćete vi biti okrenuti prvenstveno ka strasti i željama, i teško je doći do kraja mjeseca neke ozbiljnije veze mogu formirati. Moguće je da će neko od bivših emotivnih partnera poželjeti malo da “evocira uspomene” sa vama, ali i to za sada može ostati samo na seksualnom podsjećanju. A što se onih u emotivnim vezama i brakovima tiče, vi ste ni na nebu ni na zemlji. Biće potrebno zaista mnogo truda da vaš emotivne relacije ostanu funkcionalne, jer ćete i vi i partner imati neke svoje lične interese i rijetko će biti pravog zajedništva između vas dvoje. Nije dobar period za bilo kakvu vrstu presijecanja, jer biste se u narednom mjesecu mogli pokajati zbog svoje brzopletosti.

Posao:

Krizni momenti u poslovnom segmentu su najnaglašeniji tijekom prve dekade, a tada ćete vjerovatno imati i najviše problema što se finansijskog segmenta tiče. Ne u smislu da novca neće biti, već ćete imati velikih izdataka i obaveza koje su se odjednom nakupile a moraju se izmiriti što prije. Ostatak mjeseca jeste protkan promjenjivom energijom i vašim naporima, ali se ne može osporiti da gurate iz dana u dan naprijed. Mnoge Škorpije će se okrenuti ka drugim prostorima i aktivirati saradnjama sa stranim firmama i predstavništvima.

Vaša energija je ipak tokom ovog mjeseca najviše usmjerena na ono od čega se živi, ​​a kada na taj način ulažete sebe, rezultati ne mogu izostati.

Zdravlje:

Definitivno je da će vam fizička aktivnost i boravak izvan kuće, na svježem vazduhu, biti jedan od glavnih faktora da se osjećate dobro. Nakupilo se u vama dosta stresa, dosta melanholije i pritiska, i sve ovo je potrebno izbaciti što prije da ne bi uticalo na vaše zdravlje. U prvoj dekadi mjeseca savjetuje vam se i poseban oprez u saobraćaju, postoji i mogućnost povreda.

Razno:

Najbolja priprema za proljeće za vas je da uspostavite dobre odnose s voljenima, oprostite sebi i drugima greške. Budite spremni zatražiti oproštaj i oprostiti. Potrudite se da uđete u novu sezonu bez konflikta i teških emocija.