Škorpija 23.10-21.11

ZDRAVLJE

Škorpije su osjetljive na zaraze i trovanja hranom, skloni su visokim temperaturama, upalama i hroničnim bolestima. Potiskivanje strahova i odbijanje da se suoči sa negativnim osjećajima kod Škorpija narušava imunitet. Previše piju ili jedu hranu koja im ne odgovara. Osjetljiv im je urološko-genitalni dio tijela, pogotovo ženama.

Vitalnost, dobro raspoloženje i izdržljivost će vas uglavnom pratiti. Vježbajte kako biste otklonili bolove u leđima i pripazite na kosti, zube i koljena.

LJUBAV

Sunce je u znaku Škorpije što u vama budi dodatnu strast i entuzijazam u odnosu sa ljubavnim partnerom.

Budite iskreni i pristrasni, novembar je mesec kao stvoren za ozvaničenje veze i
vjeridbe. Ukoliko ste planirali romantične trenutke sa partnerom sada je pravi trenutak za
realizaciju istih. Ukoliko već duži period osjećate nesigurnost i nezadovoljstvo u vezi ili braku, posvetite se sebi i svojim željama. Sami sebi budite cilj. Ako u tome uspijete, dovoljno ćete ojačati, i napokon svoju sudbinu uzeti u svoje ruke.

Prve sedmice novembra, mogli bi se ostvariti na ljubavnom planu preko vama bliskih osoba, ali i na putovanju. Bićete vrlo izbirljivi, nećete lako prihvatati tuđa udvaranja. Trenutno vam je potreban zreo partner sa kojim bi ostvarili skladan odnos. Budite strpljivi i dobićete ono što želite.

POSAO

Fokus je na privatnom životu, što je potpuno razumljivo jer je većina Škorpija naporno radila u proteklim mjesecima. Finansijski tokovi će biti malo nestabilni početkom mjeseca, ali će se stvari popraviti kako vrijeme bude prolazilo. Nećete znati u šta da uložite, pa ćete zato biti malo rasijani sve dok ne dobijete konkretan savjet šta treba da učinite kako bi poboljšali svoju finansijsku situaciju i kako bi stvari bile stabilnije. Ostanite strpljivi u poslovnim relacijama, ishitreni komentari mogu stvoriti neprilike u odnosu sa nadređenima.