Vodolija 20.1.-18.2.

POSAO:

Tokom godine imamo dva kapitalna aspekta – prvi je izlazak Saturna iz Vodolije koji će se tačno desiti 8. marta. Ovaj tranzit je na mnoge djelovao opterećujuće. Saturn je blokirao već dovoljno jaku energiju Vodolije i mnogi su iz tog znaka imali kako problema na poslu tako u ostalim životnim sferama.

Iako je Uran u i dalje u znaku Bika i pravi loš aspekat u odnosu na Vodoliju opet je kako kažu drevni astrolozi aspekat lakši kada nema Saturna. Ono što slijedi u daljem tranzitu planeta jeste ulazak Plutona u znak Vodolije koji će se tu zadržati narednih dvadeset godina. Pluton najavljuje značajna iskustva koja menjaju život sa dubokom i trajnom promenom u pravcu vašeg života. Postajete poletniji, ambiciozniji i odlučniji da postignete uspjeh i čak možete postati prilično nemilosrdni ako vam neko stane na put. Ali ako pokušate da kontrolišete druge zbog svoje sebičnosti ili ako pokušate da eliminišete stvari u svom životu koje još uvijek imaju vrijednost, moćne sile će ustati protiv vas. Najbolji poslovi za jednu Vodoliju su u vezi sa tehnologijom i novim izumima koji će pomoći ljudima u daljoj bidućnosti kroz život.

LJUBAV:

Emotivno dok je retrogradni Mars u petom polju ljubavi može doći do malo stagnacije. Sedmo polje braka, partnerstva u znaku Lava nije opterećeno. Možemo da očekujemo da ovaj znak konačno pronađe sebi srodnu dušu. Najbolje bi bilo da budu u vezi sa drugim vazdušnim znakom kao što su Vaga i Blizanci dok vodeni poput Raka ili zemljani poput Djevice mogu biti veliki izazov. Treba napomenuti i bolji odnos sa roditeljima, djecom u onom momentu kada Saturn napusti Vodoliju a nađe se u znaku Ribe. Takođe treba povesti računa u maju kada se bude pravio kvadrat Jupitera i Plutona sa kulminacijom oko 17. maja jer će taj aspekat aktivirati i Algol opasnu fiksnu zvezdu tako da stanje u vezi ili braku, poslu može biti teško.

ZDRAVLJE:

Na zdravlje treba obratiti pažnju kroz infekcije, umor, preterani rad, nedostatak kiseonika, stres. Potreban vam je mir i to je nešto što je sada najvažnije, odlazak na planinu, more, šetnja pored reke, dobro društvo je lijek za svaku Vodoliju.