Vodolija 20.01-18.02

ZDRAVLJE

Podložni su bolestima koje nastaju kao posljedica iscrpljenosti nervnog sistema. Razdražljivi su, burno reaguju na provokacije, ponekad su pretjerano nervozni i skloni neracionalnom rasipanju energije. Loša im je cirkulacija u nogama, pate od grčeva u listovima, a često im srce iznenadno lupa. Žene su sklone proširenim venama te bolnim i otečenim nogama. Svakako bi morali izbjeći prevelike psihičke napore jer su im nervi slaba tačka.

Preosjetljivi ste u prvoj polovini mjeseca. Više pažnje posvetite koljenima, kičmi, zubima. Pijte minerale i vitamine. Izbjegavajte masnu i kaloričnu prehranu. Inače, pratiće vas dobro
raspoloženje.

LJUBAV

Vodolije uživaju u ljubavi sa partnerom ali mogu očekivati iznenadni napad ljubomore u prvoj polovini novembra. Pokušajte da ostanete racionalni, nemojte donositi ishitrene odluke.

U drugoj polovini mjeseca uvidjećete da je sukob bio neosnovan. Da li ući u tajnu vezu ili šta dalje sa partnerom sa kojim ste u tajnoj vezi, znaćete već krajem prve nedjelje novembra. Sami osjećate da zaslužujete više, i uglavnom ćete razmišljati na sebi svojstven način. Odlučni ste da svoj ljubavni život okrenete u svom pravcu i konačno budete zadovoljni. Želite stabilnog partnera, koji je odgovoran, zna šta hoće. I ovdje budite strpljivi, jer će biti više mogućnosti za novo poznanstvo. Druga polovina mjeseca vam omogućava ljubav sa starijom osobom.

Pomirenje do koga nije došlo početkom novembra, aktivira se krajem mjeseca.

POSAO

Opustili ste se, jesenje vrijeme vas je na neki način usporilo i želite da odmorite od poslovnih obaveza. Prva nedjelja novembra, mogla bi vam donijeti prijatne vesti, koje još nisu zvanične.

Nalazite se u periodu velikih životnih odluka. Svaka ishitrenost, naročito u prvoj polovini
nedelje, nije preporučljiva. Sve ono što se tiče promjena u vezi vaše budućnosti, podijelite sa
bliskim prijateljima i razmislite i o njihovom viđenju situacije. Ne treba zaboraviti da početkom mjeseca u vaše sazviježđe ulazi Venera, što obećava na svim poljima života.

Pokušajte da porazgovarate sa kolegama, razumijeće vas i zajedno ćete se pokrenuti i završiti na vrijeme važne projekte. Druga polovina mjeseca je mirnija, imate priliku da se opustite i nadoknadite izgubljenu energiju.