Osma kuća u astrologiji

Osma kuća je ujedno najmističnija kuća u astrologiji.

Vijekovima se astrolozi bave njenim značenjem i ujedno moćnim uticajem postavke osme kuće u natalnoj karti. Prirodno je smještena u znaku Škorpije, a njeni vladari su Mars i Pluton. Tačan opis i značenje ne postoji, ali su astrolozi saglasni da je ovo kuća završetaka i regeneracije. Kuća koja ima višestruko značenje, povezana je sa umiranjem, načinom smrti, ali takođe ukazuje na pronalaženje duhovne i emotivne sposobnosti.

Samim tim što je povezana sa znakom Škorpije, možemo jasno naslutiti da se ovdje čita borba, spajanje, nestajanje, seks, i velika znanja o psihi.

Ako istražujemo svoju natalnu kartu, u osmoj kući tražimo sve ono čega se plašimo, bojimo, tajne koje skrivamo i kako se regenerišemo poslije velikih borbi i iskušenja.

Priroda osme kuće pokazuje sliku naše smrti. Planete u osmoj kući pokazuju na koji način se borimo, kakvi su nam snovi i strahovi skriveni u njoj.

Tabui su takođe povezani sa ovom kućom, pa kroz osmu kuću vrlo lako možemo vidjeti koliko je osoba otvorena (zatvorena).

Ona je okultna, pokazuje naše promjene i transformacije – najviše kroz vjeru prije svega u sebe a zatim pokazuje i na koji način pristupamo religiji – okultnom.

Ovdje je takođe važnost materijalnog, tu gledamo nasljedstvo, velike poklone koje dobijamo.

Kako našu imovinu, tako i imovinu našeg partnera. U skladu sa šestom kućom, kroz osmu kuću mi spoznajemo bolesti kojima je osoba sklona i kako se može izliječiti ili transformisati.

Ako želimo da naša duša zaviri u prošlost, da bi stekla osjećaj onoga što zaista jesmo, da bi ispitali svoju spiritualnost, svoje rituale, navike koje su nastajale u strahu i borbi kroz prošlost, trebamo dobro sagledati našu mističnu i spiritualnu osmu kuću.

Astrolog: Maja Kuruzović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.