PLAVI SUPERMESEC: Videćemo ga sada pa, pa tek 2037!

U sredu, 30. avgusta 2023, na nebu će nas pozdraviti u punom sjaju pun mesec u ribama, koji ujedno nosi i titulu “plavog supermeseca” – događaja koji se ne propušta iz prostog razloga što nećete imati priliku da ga vidite ponovo sve do 2037!

Poslednji pun mesec ovog leta je skoro ovde, a sa njim se nazire i šapat optimizma u zraku.

Za samo nekoliko dana izlazimo iz čeljusti retrogradne Venere, a sa retkim plavim supermesecom na obzoru, vreme je da se ponovo posvetimo svojim planovima, snovima i željama. 

Po čemu je plavi supermesec poseban?

Prvo, brzo ponavljanje gradiva. 

Šta je to supermesec?

Supermeseci su astronomski događaji gde mesec izgleda veći i svetliji nego prosečan puni mesec, a dešava se kada je mesec geografski bliži zemlji nego obično, u tački poznatoj kao perigej.

Kada La Luna dosegne ovu tačku, izgleda otprilike 14% veća i 30% svetlija nego obično.

Ovaj supermesec u Ribama je retka kombinacija tri odvojena lunarna događaja: puni mesec, supermesec i plavi mesec.

Plavi supermesec rezultat je supermeseca koji se događa kao drugi puni mesec u mesecu, što je iznimno retko, a ovaj se naziva još i “Fruit moon” – voćni mesec, zato što nam je došao u vreme kada je voće na severnoj hemisferi zrelo, jedro i spremno za branje.

Takođe, uprkos svom nazivu, super plavi mesec nije plave boje!

Zbog čega se onda tako zove? 

Da li ste ikada čuli englesku izreku “Once in a blue moon” (jednom u plavom mesecu)? 

Ona se koristi za nešto što se događa jako retko, baš kao i plavi mesec!

Osim toga, plavi supermesec je redak i zato što se supermeseci ne događaju u predvidljivim intervalima, a vreme između njih je vrlo nepravilno.

Zapravo, sledeći super plavi meseci će se dogoditi u paru, ali tek u januaru i martu 2037. godine.

Šta možemo očekivati za vreme ovog plavog meseca?

Kada se supermesec dogodi u astrologiji – energija znaka Zodijaka u kojem se nalazi procvetaće u kolektivnoj energiji.

Budući da se ovaj puni mesec događa na početku Device, fokus je na povratku ravnoteži. Devica je revna radnica koja voli preuzeti previše odgovnornisti na svoja pleća, a budući da je ovaj supermesec u znaku Riba, on želi da duboko udahnete, i kažete “DOSTA”!

Ako ste pokušali da ignorišete crvene zastavice sa kojima vam toreadori mašu ispred očiju i izazivaju vašu reakciju, sada je vreme da budete pametniji od “klasičnog bika u areni”, ponašate se racionalno i iznesete smeće iz kuće. 

Ovaj puni mesec takođe ima posebnu vezu sa Saturnom, planetom karme i sudbine.

Oba nebeska tela biće vidljiva sa Zemlje 30. avgusta, a prisutnost Saturna će razgraditi stvarnost koju ste mislili da poznajete. Kada se Mesec i Saturn poravnavaju na nebu, zvezde vas pitaju da donesete teške odluke.

No, usklađivanje glave i srca je lakše reći nego učiniti.

Mesec u Ribama obično pojačava emocionalnu intenzivnost, pa se može osećati posebno melanholično i boriti sa sobom da pustite nešto što je doseglo vrhunac onoga što može dati.

Savet: Kako se puni mesec približava, koristite intuiciju koja je svojstvena Ribama i pokušajte da sagledate dalje od trenutnog stanja stvari.

Kako će plavi supermesec uticati na znakove?

Promenljivi znakovi (Blizanci, Devica, Strelac, Ribe) najizravnije će osetiti uticaj plavog supermeseca.

Sa Suncem, Mesecom, Saturnom i Merkurom u promenjivim položajima, ova četiri znaka Zodijaka trebaju se pripremiti za intenzivno osećanje déjà vu-a.

Ponovo ćete doživeti stare razgovore i probleme iz prošlosti, a Mars u Vagi može vas naterati da se osećate pasivno ili da izbjegavate sukob i sučeljavanje sa problemima.

Fiksni znakovi (Bik, Lav, Škorpija, Vodolija) će tokom supermeseca u Ribama imati samo ljubav u glavi.

Retrogradna Venera u Lavu neće tiho nestati – a sezona Device traži od vas da razmislite kako doživljavate sami sebe u odnosima sa drugim ljudima.

Živite li ispunjen život kao pojedinac? Ili se definšete isključivo na temelju svoje veze sa drugima?

Vreme je za emocionalnu i duhovnu procenu vaših najbližih veza.

Ovaj puni mesec vas poziva da se zagledate u sebe i procenite kako se vaše vrednosti i samopoštovanje uklapaju u vaše romantične veze i društveni život. To je zatvaranje poglavlja ili trenutak punog kruga koji podržava zrelost u prijateljstvima, odnosima i novim počecima.

Na kraju, kardinalni znakovi (Ovan, Rak, Vaga, Jarac) će tokom ovog punog meseca ulaziti u svoju duhovnu eru.

Pluton trenutno ide retrogradno kroz kardinalne znakove i učite kako da stanete na vlastite noge. Vaša intuicija je jedina stvar koja vas može voditi prema usklađenom životu, a ovaj supermesec vašem umu i srcu daje potrebnu jasnoću.

Ovo je idealno vreme da razmislite o mudrosti koju ste stekli iz prošlih iskustava i odlučite šta sme ostati, a šta mora ići dalje.

Izvor: Redakcija, Moj astrolog TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.