Razotkrivamo tajne najdualnijeg znaka Zodijaka

Svi ste kliknuli jer se pitate ko to nosi ovu titulu? 

Mnogi znakovi zodijaka su veoma kompleksni i misteriozni, ali samo jedan može učiniti da se osećate kao da razgovarate sa više osoba istovremeno – to su Blizanci. 

Romula i Rem, Apolon i Artemida, Ezav i Jakov, Freja i Frej… samo su neki od mitoloških i religijskih aktera koji su bili kao dvostrano ogledalo – tako slični, a ujedno tako različiti i predodređeni za velike, ali drugačije stvari. 

Na taj način danas možemo posmatrati i osobe koje su rođene u znaku Blizanaca – oni su jedno telo, jedna celina i tako ih svet vidi – ali u sebi se bore sa više duša i više verzija sebe. Zbog toga ih drugi često doživljavaju kao dvolične. 

Pridružite nam se na putu da razotkrijemo nešto više o njima, njihovim karakternim osobinama, motivaciji i životnom putu. 

Blizanci: mitološka priča o nastanku 

Blizanci se prikazuju kao blizanci Puloks i Kastor.

Prema grčkoj mitologiji, blizanci su imali različite očeve. Kastor je bio smrtni sin kralja Sparte, dok je Poluks bio božanski sin Zevsa iako su rođeni iz istog jajeta.

Kada je Kastor ubijen, Poluks, budući polubog, zamolio je Zevsa da mu dozvoli da podeli besmrtnost sa svojim blizancem kako bi ostali zajedno. Zatim su preobraženi u sazvežđe Blizanci.

Zbog toga se smatra da Blizanci imaju dvostranu ličnost, a njihova snaga leži u njihovim višestranim sposobnostima.

Uticaj i osobine Blizanaca zavisi od toga u kojoj se kući nalaze

Kada su Blizanci smešten na vrhu neke od kuća u natalnoj karti, može se pretpostaviti da će proizvesti sklonost ka višestrukosti, promenljivosti i fluidnosti u vezi sa prirodom te kuće. 

Blizanci na vrhu Prve kuće (Ascendent)

Osoba s Blizancima na Ascendentu je fasetna i ima stalnu potrebu za promenom svojih okolnosti. 

To rezultira izbegavanjem rutine, ljubavlju prema kretanju i kao posledica toga, raznolikim iskustvima u životu. Blizanci na ovoj poziciji takođe mogu imati površan stav prema životu, jer je uobičajeno da takve osobe rasipaju energiju kroz vezivanje za previše ljudi, mesta i stvari. 

Osim ako Jupiter snažno nije povezan aspektom s ovim vrhom, osoba će imati sklonost vitkom telu, brzom kretanju i nervoznom raspoloženju.

Dualnost im je glavna osobina, a biće još izraženija ako je Merkur u promenljivom znaku u natalnoj karti. Međutim, dualnost ne mora nužno voditi sukobima ako se um usmjeri prema integraciji i sintezi. 

Blizanci na Ascendentu prirodni su komunikatori i najbolji su kad povezuju ljude zarad neke više koristi.

Blizanci na vrhu Druge kuće

Ovde postoji određena višestranost kada je reč o korištenju vlastitih resursa za sticanje prihoda. Blizanci u drugoj kući potiču pojedinca da se kreće u mnogim različitim smerovima kada je reč o uspostavljanju načina učenja i zarađivanja. 

Osećaj vlastite vrednosti utemeljuje se kroz eksperimentisanje, posebno kroz način na koji osoba izražava svoje ideje i uvide u život. 

Blizanci na vrhu Treće kuće

Ovo je pokazatelj vrlo aktivnog i zaposlenog uma. Kako je Blizanci prirodni znak ove kuće, njegov uticaj ovde može biti vrlo pozitivan. 

Fokus i pravilna upotreba uma, kao i uspešna sposobnost uspostavljanja odnosa s vanjskim svetom, dobijaju na snazi ako je Merkur dobro smešten u trećoj kući, posebno ako ima dobre aspekte sa Saturnom i/ili Mesecom ili je  Merkur u sekstilu s Venerom!

Blizanci na vrhu Treće kuće ukazuju na važnost braće i sestara. 

Blizanci na vrhu Četvrte kuće

Često menjaju prebivalište, posebno ako su Merkur i/ili Mesec u promenljivom znaku u natalnoj karti. 

Osoba s ovim položajem često može osećati da je previše stabilnosti u životu oblik zatočeništva. Često postoji unutarnja nemirnost, a potreba za razumevanjem sebe izražava se kroz želju za raznolikim iskustvima koja, kada se kombinuju s promenama prebivališta, često rezultiraju životom putovanja (obično kratkih udaljenosti). 

Blizanci na vrhu Pete kuće

Budući da je Peta kuća “kuća užitaka”, a Blizanci upućuju na raznolikost, možemo očekivati da ova kombinacija znaka i kuće rezultira sklonosti prema mnogim hobijima ihedonizmu. Ta orjentacija se lako može proširiti i na druge sfere interesa ove kuće, poput romantičnih veza. 

Dakle, osoba s ovim položajem ima tendenciju biti vrlo društvena i zabavna te uživa u raznim oblicima izražavanja svoje kreativnosti. Ima mnogo različitih hobija i interesa te je sklona eksperimentisanju s raznim oblicima umetnosti i zabave. 

Komunikacija je ključna u njihovom životu, pa često izražavaju svoje ideje kroz pisanje, govor ili nastupe.

Blizanci na vrhu Šeste kuće

Ova kombinacija ukazuje na osobu koja je vrlo pronicljiva i analitična u svom pristupu svakodnevnim zadacima i poslovima. Blizanci na vrhu šeste kuće donose naglasak na intelektualne aktivnosti u radnom okruženju.

Ove osobe mogu biti vrlo komunikativne i sposobne izraziti svoje misli i ideje na radnom mestu. Takođe su sklone izmeni poslova i interesima u karijeri, jer Blizanci predstavljaju promenu i raznolikost. 

Fleksibilnost i brza prilagodljivost su njihove ključne prednosti kada je reč o obavljanju svakodnevnih zadataka i saradnji s kolegama.

Blizanci na vrhu Sedme kuće

Ovo je vrlo društvena pozicija koja ukazuje na osobu koja je vrlo otvorena i komunikativna u svojim odnosima s drugima, posebno u braku ili partnerstvu. Osobe s ovim položajem često imaju sposobnost da se lako povežu s drugima i uspostave dobre odnose. 

Oni su često privlačni partneri zbog svoje inteligencije, duhovitosti i šarma. Međutim, ova kombinacija također može ukazivati na potrebu za promenom i raznolikošću u partnerstvu, što može dovesti do poteškoća u održavanju dugotrajnih veza.

Blizanci na vrhu Osme kuće

Ova kombinacija ukazuje na osobu koja je vrlo znatiželjna i intelektualno usmerena prema dubljim pitanjima života i smrti. Osobe s Blizancima na vrhu osme kuće često su zainteresovane za proučavanje tajni, mistike i ezoteričnih tema. 

Oni imaju potrebu razumeti različite aspekte života i mogu biti vrlo analitični kada je riječ o istraživanju nepoznatog.

Blizanci na vrhu Devete kuće

Ova pozicija ukazuje na osobu koja je vrlo intelektualno orjentirana prema pitanjima duhovnosti, filozofije i putovanja. Osobe sa Blizancima na vrhu devete kuće često su znatiželjne i otvorene za različite kulture, verovanja i ideje. 

Oni vole širiti svoje vidike putovanjima i upijanjem novih znanja i iskustava. Ova kombinacija takođe može ukazivati na sklonost učenju kroz komunikaciju i izražavanje svojih ideja drugim ljudima. Oni mogu biti jako dobri učitelji i mentori koji žele deliti svoje znanje s drugima.

Blizanci na vrhu Desete kuće

Ova kombinacija ukazuje na osobu koja je vrlo komunikativna i društvena u svom profesionalnom životu. Osobe sa Blizancima na vrhu desete kuće često su sposobne izraziti svoje ideje i stavove na radnom mestu i stvoriti dobre odnose s kolegama i nadređenima. 

Skloni su raznim interesima i mogu imati više karijera u toku svog života. Blizanci na ovoj poziciji takođe mogu ukazivati na potrebu za promenom i raznolikošću u profesionalnom životu, te na fleksibilnost u prilagođavanju novim ulogama i izazovima.

Blizanci  na vrhu Jedanaeste kuće

Ova osoba je vrlo društvena i ima mnogo prijatelja.Voli biti dio različitih društvenih skupina i udruženja. Oni uživaju u interakciji s ljudima različitih interesa i perspektiva te imaju sposobnost da se brzo prilagode različitim situacijama. 

Ova kombinacija takođe može ukazivati na interes za povezivanje s ljudima koji dele slične ideje i ciljeve, te na sudelovanje u aktivnostima koje podržavaju njihov intelektualni i socijalni razvoj.

Blizanci na vrhu Dvanaeste kuće

Blizanci u dvanaestoj kući ukazuju na osobu koja ima dublji interes za introspekciju, unutrašnji rast i spiritualnost. 

Osobe s blizancima na vrhu dvanaeste kuće često su sklone istraživanju svoje podsvesti i traženju dubljeg razumevanja sebe i sveta oko sebe. One mogu biti vrlo analitične i racionalne u svojoj duhovnoj praksi, te vole istraživati različite filozofije i duhovne tradicije. 

Ova kombinacija takođe može ukazivati na potrebu za povremeno povlačenje u sebe i samoću kako bi se obnovila njihova energija i uspostavila unutrašnja ravnoteža.

Koja je uloga blizanaca u našim životima?

Blizanci u naš život ulaze sa već predodređenim ciljevima. Jedan od njih je karmički. Neki astrološki učitelji smatraju da je svaki blizanac u našem životu reinkarnacija neke osobe iz našeg prošlog života. I to ne bilo koje osobe, već osobe od koje nešto treba da naučimo. 

Blizanci su nezavršene karmičke lekcije koje se ponavljaju dok ih ne naučimo. 

Koje lekcije to mogu biti? 

Da volimo sebe, da se poštujemo sebe, da budemo empatični, da znamo koliko vredimo, da se učimo strpljenju – i mnoge druge. 

Druga svrha blizanaca tiče se našeg običnog života, a to je da proizvede svest o odnosima koji postoje među svim ljudima, mestima i stvarima. U pogledu ličnosti, Blizanci ne rešavaju dualnosti i sukobe koji inherentno postoje u tim odnosima. 

Blizanci usmeravaju našu pažnju na mnoge, mnoštvo i bezbrojne mogućnosti, potencijale i mogućnosti. 

Oni otvaraju vrata da ličnost doživi sebe u različitim okruženjima i životnim situacijama. Blizanci tako proširuju um i šire naše osećanje povezanosti sa životom – ali oni ne stvaraju jedinstvo na nivou ličnosti – to jednostavno nije njihova uloga.

Nestalna energija koja služi višem cilju

Blizanci zajedno sa Devicom, Strelcem i Ribama su jedan od četiri promenljiva znaka. 

Primarna funkcija svih promenljivih znakova je da proizvedu stalno stanje promene. 

To je periodično, ciklično kretanje vremena i prostora koje se manifestuje u našem svakodnevnom životu kao promene u formi. 

Ipak, viša svrha promenljivosti i posebno Blizanaca je da pruži prošireno polje izražavanja za život i funkciju duše. To je skupljanje životnih iskustava, zasnovano na kretanju povezanosti i odnosa, što je osnovno za Blizance. 

Blizanci time otkrivaju pravu nameru duše: međusobno delovanje i povezanost Duha i materije.

Izvor: Redakcija, Moj astrolog TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.