ŠKORPIJSKA PRIČA: Celoživotna opsesija i borba sa emocijama

Duboko u tamnom lavirintu astroloških tajni, gde se strast susreće sa misterijom, nalazi se priča koja pulsira kroz vreme – Škorpijska priča. Ova priča nije samo o horoskopskom znaku, već o putovanju do samospoznaje, opsesija koje vrebaju u senci, i borbi koja se odvija ispod površine. Da li smo svedoci prirodne opsesivnosti ili je u pitanju nešto više? Zaronimo u misteriozni svet Škorpije i otkrijmo tajne koje krije.

U astrološkom svetu, Škorpije izazivaju intrigu i podstiču znatiželju. Njihova opsesivna priroda nije slučajnost – ona je plod dubokih vibracija Plutona, planete koja nosi ključeve podzemnog carstva i transformacije.

Škorpije nisu samo znakovi Zodijaka, već su nosioci tajanstvenih sila koje često vode do intenzivnih emocionalnih iskustava.

Tamne strane Škorpije

Opsesivnost Škorpije nije proizvoljna, ona je plod njihove strasti i želje za dubokim povezivanjem s životom. Njihov vladar Pluton donosi duboke promene, ali takođe budi emocije kao što su opsesivnost i patološka znatiželja – kada ih neko zainteresuje.

Kada jednom zagrizu – Škorpije gotovo nikada ne puštaju.

Škorpije su vođene željom za istinom i razumevanjem, često zalazeći u tamne uglove uma kako bi pronašle suštinske odgovore. Njihova opsednutost je poput vatre koja gori u njihovim očima, vođena nezadrživom željom za dubokim razumevanjem života.

Škorpije mogu biti izuzetno zavodljive i romantične.

Međutim, kada odlučite napustiti Škorpiju, ona to neće prihvatiti lako. Imaju tendenciju da se fiksiraju na svoj objekt želje, opsesivno razmišljajući o njima i stalno ih iznova privlačeći, čak i ako situacija nije dobra. Postaju vrlo vezani i mogu imati teškoće s otpuštanjem zbog te opsesivne prirode – to je posebno tačno za ljude koji imaju svoj Mesec u Škorpiji – jer Mesec vlada našim emocijama.

Da li su škorpije opsesivne ili posesivne?

Škorpije često imaju reputaciju da su posesivne i opsesivne, ali važno je razumeti razliku između ova dva pojma.

Posesivnost

Škorpije su po prirodi često emotivne i strastvene, zbog čega mogu razviti snažan osećaj posedovanja prema ljudima i stvarima koje vole. Ovo može proizaći iz njihove želje da čuvaju ono što im je važno, a ne nužno iz opsesivne potrebe za kontrolom. Posesivnost Škorpije može proisteći iz dubokih emocionalnih veza i strasti, želeći osigurati da ono što im je blisko ostane njihovo.

Opsesivnost

Opsesivnost se često odnosi na nekontrolisanu fiksaciju na nešto ili nekoga. U kontekstu Škorpija, opsesivnost može proisteći iz njihove duboke strasti i emocionalnosti. Oni mogu biti opsednuti istraživanjem tajni, traženjem dubokog smisla ili otkrivanjem suštinskih odgovora. Opsesivnost Škorpija može biti usmerena ka samo-istraživanju, ali takođe može uticati na njihove odnose ako nisu pažljivi.

Važno je napomenuti da ne pokazuju sve Škorpije isti stepen posesivnosti ili opsesivnosti, jer to zavisi od različitih faktora u njihovom horoskopu, ličnosti i životnim iskustvima. Kao i u svim astrološkim profilima, individualne razlike igraju ključnu ulogu u oblikovanju ponašanja pojedinca.

Da li je svaka ljubav Škorpije intenzivna?

Škorpija je vodeni znak, a ovaj element poznat je po svojoj emocionalnoj prirodi. Voda traži svoj nivo i može obuhvatiti velike prostore, skrivajući tajni svet ispod površine. Voda je moćan element; ona odnosi zemlju, gasi požare i rastvara vazduh.

Ovo objašnjava zašto Škorpije često imaju veoma dubok, introspektivan i tvrdoglav karakter. 

Da je Škorpija zemljani znak, stabilna zemljana energija rezultovala bi veoma stabilnom, ali tvrdoglavom osobom. Međutim, Škorpija je vodeni znak, i kada voda duboko teče, može dovesti do zastoja, opsesije i duboko skrivenih emocija.

Stari Grci su ljubav zvali “ludilo bogova”. Tekstopisci su je opisivali kao “Kada si blizu, čujem simfoniju.” Šekspir je rekao, “Ljubav je slepa, i ljubavnici ne mogu videti.” Aristotel je rekao, “Ljubav je sastavljena od jedne duše koja nastanjuje dva tela.” Moderni psiholozi je definišu kao “jaku želju za emocionalnim sjedinjenjem.” 

Astrolozi nazivaju ovo ekstremno romantično ponašanje Škorpijom.

Škorpija je potpuno posvećena svom partneru, doživljaju ljubavi i dobrim i lošim senzacijama koje prate romansu. Škorpija dominantna u horoskopu često vidi ljubav crno-belo, može postati opsednuta i može svaki intimni trenutak posvetiti proučavanju sećanja. Često idu toliko daleko da zabeleže svoje iskustvo u knjizi ili pesmi. Zato su mnoge Škorpije povezane s poezijom, književnošću, muzikom i umetnostima. Za njih je terapeutski eksponirati i istraživati dubine i ekstreme njihovog emocionalno intenzivnog, erotskog i ponekad mračnog romantičnog ponašanja kroz kreativni oblik umetnosti.

Znak koji doživljava ljubav tako duboko takođe oseća i izdaju podjednako duboko. Škorpije su ljubomorne –  ponekad i strašno zavistne. 

Sve emocije koje osećaju pojačane su njihovom fiksnom i vodenom prirodom. Zavist nije izuzetak. Zavist Škorpije može dovesti do osvete i potpuno nepomirljive prirode. Jednom odbačene, Škorpija se oseća prazno i uništeno. Nedostaje im čvrstina zemljanih znakova, racionalnost vazdušnih znakova i optimizam vatrenih znakova. Škorpije dominantne u horoskopu vode se emocijama i reaguju iz dubina svojih emocionalnih ekstrema.

Svaka ljubavna veza s Škorpijom verovatno će biti komplikovana i vežba u ekstremima. 

Mogu biti promenljivi iz beznačajnih razloga i poznati su po svojoj posesivnosti i ljubomori, ali ako su ozbiljno posvećeni vezi, oni su odgovorni i uvek će ostati stabilni i verni kroz sve visine i padove veze. Škorpije su izuzetno pouzdane, zaštitničke, verne i verni, još više ako dobiju isto od svog partnera. Škorpija je ili potpuno unutra ili potpuno vani, i verovatnije je da će jednostavno sagoreti most veze ako nisu zadovoljni, nego prevariti svog partnera.

Izvor: Redakcija, Moj astrolog TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.