Tranzit Venere u Lavu: Spremite se da “gorite”

U astrologiji, Venera se smatra benefičnom planetom koja kontroliše ljudske osobine poput lepote, užitaka, odnosa i ljubavi, kao i drugih finijih stvari u životu poput putovanja i luksuza. Pozitivna tranzitna Venera u 2023. godini ohrabriće ljude u različitim područjima života – nastavite čitati da saznate kako će se odraziti baš na vaš znak. 

Pre nego što počnemo, dozvolite nam reč dve o Veneri i njenom značaju. 

Venera, kao i rimska boginja istog imena, prvenstveno znači lepotu.

Za nju se kaže da poznaje kako materijalna tako i duhovna dobra. Kada Venera ima pozitivan položaj u natalnoj karti ona nam može dati mnoge darove kao što su harizma, idealna ljubav ili jednostavno sposobnost da ugodimo drugima.

Ona je sila koja donosi sreću i prosperitet u život svake osobe. Smatra se za faktor koji utiče na finansije, odnosno bogatstvo.

U astrologiji, Venera je vladajuća planeta Bikova i Vage, pa stoga Venerin tranzit ima jači uticaj na ove znakove nego na druge.

Kako će tranzit Venere utjecati na horoskopske znakove?

Tranzit Venere u 2023. prati kretanje planete Venere iz jednog znaka ili kuće u drugu u vašoj natalnoj karti. Ovo kretanje Venere i njeno spajanje s drugim znakovima i planetama određuje budući tok vašeg života.

Na primer, ako je planeta Venera pozitivno smeštena u kući ljubavi u vašoj natalnoj karti, verovatno ćete doživeti procvat ljubavi.

E sada se verovatno pitate kakve novitete će nam doneti specifično Venerin tranzit u Lavu?

Iako Venera obično ostaje u jednom znaku oko mesec dana, ovog puta će se u Lavu zadržati sve do 8. oktobra 2023. zbog svog retrogradnog hoda.

Venera predstavlja ljubav, odnose, lepotu, harmoniju i materijalne vrednosti, dok je Lav povezan sa izražavanjem sebe, kreativnošću, strašću i samopouzdanjem.

Ovaj tranzit može potaknuti želju za velikim gestama, iskazivanjem iskrenih osećaja nežnosti te potrebom za pažnjom od strane voljenih osoba.

U nastavku saznajte šta od ovoga čeka vas.

Ovan 

Možda ćete osjetiti privlačnost prema novim hobijima, avanturama ili rekreacijskim aktivnostima koje pružaju uzbuđenje i užitak. Ako ste sami, ovo razdoblje može označiti početak strastvene nove romanse ispunjene uzbuđenjem i intenzitetom. Za one koji već su u vezi, tranzit donosi val strasti, ponovno rasplamsavajući iskru između vas i vašeg partnera. Ako imate decu, ovo je povoljno razdoblje za jačanje veze sa njima.

Bik

Tokom ovog tranzita, porodični odnosi dolaze na prvo mesto. Venera potiče tople i radosne interakcije sa vašim najbližima. Možda ćete se naći u ulozi domaćina okupljanja ili nekog drugog vida zabave u krugu familije. Osećaćete potrebu za renoviranjem svog domaćeg prostora, stvarajući okruženje koje poboljšava vašu udobnost. 

Blizanci

Bićete privučeni stimulišućim razgovorima, mogućnostima učenja i intelektualnim izazovima. Vaš um postaće oštriji, a sposobnost razumevanja kompleksnih koncepata će se povećati. Osim toga, možda ćete biti više nagnuti prema umetničkim poduhvatima, poput pisanja, slikanja ili sviranja nekog instrumenta. Ako ste sami, ovo je povoljno vreme za upoznavanje novih ljudi i stvaranje značajnih veza. 

Rak

Tranzit Venere označava vreme povećane usredotočenosti na vaše materijalno bogatstvo i finansijsku stabilnost. Možda ćete doživeti povećanje prihoda ili pronaći nove načine za poboljšanje svoje finansijske situacije. To bi se moglo dogoditi kroz unapređenje, povećanje plate ili čak novu poslovnu priliku koja se podudara sa vašim vrednostima i strastima. Ovo je izvrsno vreme za jačanje postojećih odnosa ili privlačenje novog ljubavnog partnera.

Lav

Primetićete izraženu promenu u načinu na koji se predstavljate svetu. Vaše prirodno samopouzdanje biće pojačano, čineći vas još privlačnijim. Ovaj tranzit vas podstiče da zavolite svoju individualnost i jedinstvene osobine koje privlače ljude prema vama. Vaš opšti osećaj estetike će se usavršiti, a možda ćete eksperimentisati sa hrabrijim modnim odabirima. Ovo je povoljno vreme za istraživanje novih veza ili osvežavanje postojećih.

Devica 

Ovo je izvrsna prilika za psihološki i duhovni rast jer imate priliku isceliti i osloboditi emocionalne terete koji vas možda sputavaju. U odnosima, ovaj tranzit sugeriše razdoblje introspekcije i evaluacije. Razmotrite ponovno svoje trenutne veze i procenite njihovu kompatibilnost s vašim rastućim osećajem identiteta. Preporučuje se pregled vaših finansijskih strategija, ulaganja i troškova.

Vaga

Tokom ovog tranzita, osetićete inspiraciju da sanjate velike snove i s entuzijazmom sledite svoje ciljeve. Prijateljstva će procvetati i možda ćete upoznati uticajne ljude koji mogu podržati vaše ambicije. Ovo je izvrsno vrieme za umrežavanje ili sudelovanje u timskim projektima. Vaša sposobnost šarma i povezivanja s drugima biće pojačana, što će olakšati stvaranje trajnih veza i partnerstava. Uživajte u romantičnim izlascima, otvoreno izrazite svoju naklonost i stvarajte lepe uspomene.

Škorpija

Vaš trud i predanost rezultovaće povećanjem prihoda. Možda ćete imati priliku pregovarati o povoljnim poslovima ili osigurati promociju koja će poboljšati vaš finansijski status. Međutim, važno je ostati nogama čvrsto na zemlji i mudro upravljati svojim resursima kako biste osigurali dugoročnu stabilnost. Iako je karijerni rast važan, obratite pažnju i na svoje blagostanje i odnose izvan posla. Osigurajte vreme za brigu o sebi, negujte svoje emocionalne potrebe i posvetite pažnju voljenima.

Strelac

Tokom ovog tranzita, vaša uverenja i vrednosti mogu se promeniti. Dovešćete u pitanje i ustaljena mišljenja i usvojiti nove perspektive koje više odgovaraju vašem “novom ja”. Ovo može biti razdoblje samootkrivanja i ličnog rasta dok istražujete različite filozofije, kulture i duhovne prakse. Putovanja i avanture takođe su istaknuti tokom ovog vremena. Finansijski, ovaj tranzit može doneti prilike za rast i obilje.

Jarac

 Na dubljoj razini, tranzit Venere može pokrenuti duboku unutrašnju transformaciju. Ovo je vreme da zaronite u svoju podsvest, suočite se s nesigurnostima i oslobodite se emocionalnih tereta. Uključivanje u terapiju, meditaciju ili introspekciju može biti izuzetno korisno. Preporučuje se pristup finansijskim pitanjima oprezno, osiguravajući jasnu komunikaciju i temeljno istraživanje prije donošenja odluka. Pristupite odnosima i finansijskim pitanjima s iskrenošću i integritetom.

Vodolija

Privlačićete uticajne ljude  koji vam mogu pomoći u napredovanju vaše karijere ili poslovnih ambicija. Zajednički poduhvati i partnerstva sklopljena tokkom ovog razdoblja imaju potencijal za prosperitet. Pazite da ne postanete prekomerno usmereni na sebe ili zahtevni u svojojkomunikaciji sa drugim ljudima. Težite ravnoteži. Takođe, iskoristite ovo vreme za procenu svojih potreba i osigurajte da vaši odnosi odgovaraju vašim vrednostima.

Ribe

Ovaj tranzit naglašava važnost pronalaženja radosti u svom poslu. Osetićete obnovljeni entuzijazam i motivaciju u svom poslu ili svakodnevnim zadacima. Vaše kreativne sposobnosti i veštine vođenja mogu doći do izražaja, što će vam omogućiti da se profesionalno istaknete. Osjećaćete snažniju želju za usvajanjem zdravijeg načina života, usredotočujući se na aktivnosti koje potiču fizičko i mentalno blagostanje. Možda ćete biti društveniji i otvoreniji za saradnju s drugima.

To bi bilo to! Iskoristite ove smernice i uputstva na najbolji mogući način, držimo vam fige!

Izvor: Redakcija, Moj astrolog TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.