Ulazak Jupitera u znak Bika 2023.

Jupiter trenutno boravi u Ovnu i uskoro prelazi u zemljani znak Bika, koji je fiksni i najviše se odnosi na drugu kuću.

Energija će se najvećim dijelom odvijati u materijalnom smislu i najveći fokus će biti na vrijednosti.
Želja za prosperitetom i napretkom probudiće se u mnogim od nas. a najvažnije je da će se probuditi i kod onih sa najvećom letargijom.

Ovo, za razliku od Ovna, nije energija koja je užurbana i razbacana na više strana, već upravo suprotno – ovo je energija strpljenja, rada i fokusa!
Venera, ženska vodena planeta, vlada Bikom. Usprkos svojoj neutralnosti prema Jupiteru, ona je neprijateljski raspoložena prema Jupiteru.

Bez obzira na sukob, položaj Jupitera u Biku smatra se pozitivnim, budući da je položaj obe planete povoljan za Bika, posebno Jupitera.
Bik je zemljani znak. Sa Jupiterom u zemljanom znaku, mi smo praktični realisti koji trebaju vizualizirati rezultate kako bi se osjećali motivisanim da ih postignu.

Mi smo “činitelji” koje nije lako namamiti planovima za brzo bogaćenje! Tokom ovog ciklusa ne preuzimamo rizike –trebamo smjer, jasne ciljeve i snažne planove i cijenimo opipljive rezultate. Tačnije, s Jupiterom u Biku, privlačimo najviše sreće kada smo dobre osobe, velikodušni, ali fokusirani i strpljivi. Prosperitetna područja su ona koja nam omogućuju da razlikujemo i odredimo vrijednost proizvoda i da se oslanjamo na našu snalažljivost, kao i na finansijska sredstva i ulaganja.

Jaka slika o sebi ili osjećaj vlastite vrijednosti pridonose uspjehu. Ulazak Jupitera u Bika pojačaće našu potrebu za sigurnošću, za vezivanjem i osvijestiti naš odnos prema materijalnom.
Prvih petnaest dana vjerovotano ćemo se više baviti našim poslovnim statusom, našim novčanikom i načinima dolaska do materijalnog i novčanog a onda ćemo se truditi da ojačamo postojeće odnose i veze, tražiti sigurnost. Svi koji budu težili ka stabilnom odnosu, imaće dobre prilike i srećne okolnosti da to ispune.


Ovaj period je odličan za sve znakove, ali je naročito povoljan za Bikove, Djevice i Vage.

Astrolog: Maja Kuruzović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.